Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1061 %0.02
44,2540 %0.1
4.129,86 % -0,08
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane GÜ’lü akademisyenin TÜBİTAK projesi kabul edildi

GÜ’lü akademisyenin TÜBİTAK projesi kabul edildi

Danışmanlığını Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Gürdal Limon’un yürüttüğü “Arktik: Türkiye’nin Rolü Nedir?” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

104
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

“KUTUP-1001” kapsamında TÜBİTAK’a sunulmuş proje hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Elif Gürdal Limon, “Günümüzde jeopolitik önemi artan bölgelerden biri de Arktik bölgesidir. Arktik meseleleri ile ilgilenen devletlerin sayısında hızlı bir artış görülmektedir. Son yıllarda Arktik, stratejik bir rekabet alanı olarak görülürken aynı zamanda bölgenin iş birliği ve ortak çıkarlar bölgesi olduğu düşüncesi de sıkça dile getirilmektedir. Projenin amacı Türkiye’nin Arktik’teki rolünü incelemektir. Böylelikle Türkiye’nin Arktik’teki varlığı, etkisi ve bu etkinin nasıl geliştirileceği açıklığa kavuşturulacaktır” dedi.

Kabul edilen proje ile ilgili Dr. Öğr. Üyesi Elif Gürdal Limon’u tebrik eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Ülkemizin dünyada kutup bilimleri konusunda yaptığı özgün bilimsel çalışmalar ile öncü ülkeler arasında yer alma vizyonu doğrultusunda T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) koordinasyonunda her yıl düzenli olarak kutup bölgelerine (Arktik ve Antarktika) ulusal bilim seferleri düzenlenmektedir. Arktik bölgesi iklim değişikliğinin yol açtığı küresel ısınmanın buzulları eritmesiyle birlikte erişilebilir bir bölge haline gelmiştir. Varlığı ortaya konulan maden ve hidrokarbon enerji kaynaklarıyla yeni bir rekabet alanına ve yoğunluğu her geçen gün artan bir ilgi odağına dönüştüğünü gözlemlemekteyiz. Bu alanda yapılacak her bir akademik çalışmanın ülkemizin bölgedeki varlığını da güçlü konuma getirmektedir. Bu vesileyle de başarılı çalışmasından dolayı Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Gürdal Limon’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *