Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Haberler

Haberler->Gümüşhane->TR90 DÜZEY 2 BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI   

TR90 DÜZEY 2 BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI


-ARTVİN, GİRESUN, GÜMÜŞHANE, ORDU, RİZE VE TRABZON İLLERŞNŞ KAPSAYAN TR90 DÜZEY 2 BÖLGE TOPLANTISI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI
-TOPLANTIDA BİR KONUŞMA YAPAN GÜMÜŞHANE VALİSİ ENVER SALİHOĞLU: "ÖNÜMÜZDEKİ BU FIRSATI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"
-VALİ SALİHOĞLU: "UMUDUMUZU KIRMAYACAĞIZ, BU GÜN OLMAZSA YARIN OLACAK"


        Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen TR90 Düzey 2 Bölge toplantısının ilk toplantısı Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Enver Salihoğlu, "Önümüze çıkan bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Umudumuzu kırmayacağız, projemiz bu gün gerçekleşmezse yarın mutlaka gerçekleşecektir" dedi.

        Devlet Planlama Teşkilatı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü ve DPT ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı toplantıda konuşan Vali Enver Salihoğlu, fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini, bu gün gerçekleşmeyen projeden umut kesilmemesi gerektiğini vurgulayarak " Türkiye'de bu proğramları ve projeleri uygulamış olan DPT Uzmanları toplantının detayları ile ilgili olarak gerekli açıklamaları yapacaklardır. Bu güne kadar bu konuda bölgemizde çeşitli toplantılar yapılmış ve yapılmaktadır. En önemli nokta proje hazırlama ve uygulama konusunda en önemli olan birikim geliyor. Bu maksatla birkaç ay önce ilimizde bir birim oluşturduk. Planlama teşkilatımızın gözetiminde bu çalışmalar sürüyor. Yaptığımız bu uygulama ilimize bir proje uygulama gurubu kazandırmış bulunmaktadır. 24 milyonluk euro var bu projeler için.  Bu altı ile nasıl düşer, ne kadar düşer yapılan bu toplantıda uzmanlar tarafından gerekli bilgiler verilecektir. Burada hazırlanan bütün projelerin uygulanacağı anlamı da çıkmıyor. Ama uygulanmaması da bizi karamsarlığa düşürmemelidir. En azından proje üretme konusunda yetişmiş elemanlarımız var.  Bu projeler başka adlar altında Dünya Bankasından olur, Avrupa Birliğinden olur, çok sayıda kaynaklar var. Uygun imkan ve zaman oluştuğunda hazırlanan bu projeler hayata geçirilecektir. Kaymakamlıklarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, birliklerimizin yoğun bir çalışma içerisinde olmasına rağmen KOBİ'lerin bu konuya çok fazla ilgi göstermediklerini de müşahede ediyorum. Ben, onların da ilgi göstererek hem kendilerine hem de ilimize katkı sağlamalarını bekliyorum. KOBİ'leri konuya daha çok ilgi göstertmeye ve proje üretmeye davet ediyorum. Ticaret Odamızın bu konuda yoğun çalışması var. Diğer kuruluşlarımız da bu çalışmaları desteklerse hem kendilerine hem de ilimize katkı sağlamış olacaklardır" şeklinde konuştu.

-TAVSİYEDE BULUNDU

        DPT Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Ahmet Yaman ise yapacağı konuşmanın tavsiye anlamında olacağını belirterek " Bu gün proğramın geneliyle ve öncelikli alanıyla bileşeni ile ilgili bilgilendirme çalışması yapacağız. Bölgesel proğram 2004-2006 döneminde planlanıp hayata geçirilen kalkınma programlarından sonuncusu oluyor. DPT  koordinasyonunda yürüyen kalkınma planlarından sonuncusu.  Bu, bir bakıma şans. Önümüzde oldukça farklı örnekler çok sayıda hayata geçmiş, sahada bilfiil uygulanan projeler var. Şu ana kadar 17 bin insana bilgilendirmeler yapıldı. 8 ayrı bölgeden 3 bin 300 civarında proje teklifi geldi. Çeşitli alanlarda uygulamaya geçen proje sayısı ise bin 200' ü bulmuş durumdadır. Dolayısıyla bu bir kazanç. Fakat zaman biraz sınırlı. AB bürokrasisinde zaman kaybı oldukça fazla oluyor. Uygulama açısından biraz sınırlı bir zamanımız var. Önümüzdeki dönemi çok iyi değerlendirirsek, geçmişten alacağımız tecrübelerle önümüzdeki örneklerle çok daha başarılı bir program uygulayabileceğimizi düşünüyorum. Pprojede birbirini tamamlayan kurumların aynı çatı altında olması çok önemli. Bunu aklımızda bulunduralım. Hazırlık ve şekil şartları da çok önemli. Planlı hareket ederek eksiklerimizi son ana bırakmadan çok detaylı şekilde kontrol ederek projemizi teslim edelim. Süreç aslında basit. Ama projeyi sahiplenmeniz çok önemli. Etrafınızdaki dar boğazları nasıl giderebilirim gözüyle bakmanız, bu dar boğazları giderirsen ne gibi potansiyelleri açığa çıkarırım gözüyle bakmanız çok önemli. Geliri ve istihdamı artış açısından değerlendirilmesi çok önemli. Daha önemlisi de bu programlar sayesinde yurdumuzun en ücra köşelerine kadar proje hazırlama, proje uygulama tecrübesi ediniyoruz. Her ne kadar küçümsenmeyecek bir kaynak olsa bile 350 milyon euro civarında bir kaynak. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin katkısı ile beraber bütün bu bölgesel programlarda kullanılan kaynağın büyüklüğü ve bu kaynağın içerisinde altı ilimiz için 24 milyon euro kaynak ayrıldı. Bölgelerimizin ihtiyaçları, potansiyelleri, imkanları, kaynakları dikkate alındığında çok küçük kaynak. Ama en önemli kazan biz burada insanlarımızı kurumlarımızı yetiştiriyoruz. Bundan sora gelecek daha büyük kaynaklara daha büyük imkanlara hazırlıklı oluyoruz. Bir alt yapı oluşturuyoruz"  dedi.

        Toplantıda daha sonra DPT Merkez Finans ve İhale Birimi uzmanları tarafından TR 90 Düzey 2 Bölgesi programı hakkında açıklamalarda bulunuldu. « Haber: İbrahim ÖZDEMİR »



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİL OKULU GÜMÜŞHANE'DE


| More

 Gönderen AdamGibi, Salı, 17 Nisan 2007 07:21, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 1.1183 saniyede 9 sorguyla oluşturuldu