Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Haberler

Haberler->Gümüşhane->GÜMÜŞHANE BAYBURT BÖLGESİ BARO BAŞKANI ALİ HAYDAR DERELİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ   

GÜMÜŞHANE BAYBURT BÖLGESİ BARO BAŞKANI ALİ HAYDAR DERELİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ


-BAŞKAN DERELİ: "TBMM, TOPLANTI YETER SAYISI 184, KARAR SAYISI 367' DİR"

        Gümüşhane-Bayburt Bölgesi Baro Başkanı Ali Haydar Dereli, Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantı yeter sayısı 184, karar sayısının ise 3678 olduğunu  söyledi.

        Baro Başkanı Dereli, baroda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Türkiye' de, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ortaya çıkan gelişmeler üzerine, ülkeyi yönetenlerin ve vatandaşların demokrasiyi gözbebeği gibi koruması gerektiğini belirtti.

        Başkan Dereli basın toplantısında şunları söyledi:

        "Ülkemizin, bölünmez bütünlüğünün, milletin bağımsızlığının ve anayasal düzenin teminatı olan gözbebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin, siyasi tartışma içine  çekilmemesi gerekmektedir. Bölücü terörün arttığı, şehit haberleri ile her gün yüreğimizin yandığı, içte ve dışta bir çok düşmanla uğraştığımız bir dönemde, mevcut siyasi sorunları fırsat bilerek, yüce milletimizin ve şanlı ordumuzun arasında sorun yaratmaya çalışanlara milletimiz fırsat vermemelidir.

        Cumhurbaşkanının siyasi uzlaşma içerisinde seçilmesi gerektiği, başkanlığımızca dile getirilmiştir. Ancak, gelinen aşamada, çeşitli sebeplerle uzlaşma sağlanamamıştır. Bundan sonra yapılması gereken, kaosa yol açmadan, Anayasanın 102. maddesi çerçevesinde seçim sürecinin tamamlanmasıdır.

        Cumhurbaşkanlığı seçimimde T.B.M.M. 184 yeter sayısı ile oturumu açar, ilk iki turda 367 sayı aranır. Üçüncü oylamada 276 salt çoğunluk ile seçim yapılır. Bu konuda farklı görüşlerin olması demokrasinin güzelliğidir. Bir partinin seçimlerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurması, sorunu demokrasi içerisinde çözme girişimi olarak algılanmalı ve kabul edilmesi halinde de saygı duyulmalıdır. Dikkat edilmesi gereken tehlike, sorunları demokrasi dışı çözümünü aramaktır.

        Cumhurbaşkanı adayını beğenir veya beğenmezsiniz. Ancak, hakkında verilen bir ceza olmadan, 4 ay başbakanlık, 4 yıldan fazladır dışişleri bakanlığı ve 16 yıldan fazladır milletvekilliği yapan Sayın Abdullah Gül'ün seçildiği takdirde, Cumhurbaşkanı olmaması için hukuki bir engel yoktur.

        Laiklik, din ve vicdan özgürlüğünün teminatıdır. Laik bir ülkede, hiç kimse, devletin temel nitelikleri ve anayasal düzeni yıkmaya yönelik bir eylemde bulunmadığı sürece, sahip olduğu dini ve vicdani duyguları nedeniyle yargılanamaz. Bu nedenle, toplumsal bütünlüğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bu günlerde, karşılıklı moral değerlerimize her zamankinden daha çok saygılı olmalıyız. Sayın Gül'e karşı olanlar, onun veya eşinin moral değerlerine saldırarak, toplumda laik-anti laik ya da dindar, dindar olmayan gibi suni çatışmalar yaratmak istenmektedir. Vatandaşlarımızın bu oyuna gelmemesi gerekmektedir." « Haber: İbrahim ÖZDEMİR »



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİL OKULU GÜMÜŞHANE'DE


| More

 Gönderen AdamGibi, Pazartesi, 30 Nisan 2007 18:47, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 0.92653 saniyede 9 sorguyla oluşturuldu