Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Haberler

Haberler->Gümüşhane->PROJESİZ OLMUYOR   

PROJESİZ OLMUYOR


        Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü tarafından "Köy Bazlı Katılımcı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" 3. etap bilgilendirme toplantısı yapıldı.

        Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) dün yapılan toplantıda "Köy Bazlı Katılımcı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" hakkında katılımcılara bilgi veren ARIP Kırsal Kalkınma Uzmanı Lütfü Tahtacıoğlu, Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın 3. etabına yönelik hibe programı kapsamında yapılan başvurulardan uygun bulunan ekonomik yatırımların yüzde 50'si, altyapı yatırımlarının yüzde 75'i oranında program kaynaklarından hibe olarak yararlanacağını kaydetti.

        Tahtacıoğlu, yapılacak olan projelerle Makine ve Ekipmanların alınabileceğini belirterek, proje dahilinde, işlemesiz tarım makineleri, balyalama ve silaj makineleri ve soğutma istemli taşıma araçların satın alınabileceğini söyledi.

        AKM'de yapılan bilgilendirme toplantısına Gümüşhane Tarım İl Müdür Vekili Hasan Irkın, Kırsal Kalkınma Uzmanı Lütfü Tahtacıoğlu, Kırsal Kalkınma Uzmanı Mustafa Hançerkıran, Şiran İlçe Tarım Müdürü Kurtuluş Halep, Köse İlçe Tarım Müdürü Alparslan Akpınar, Kürtün İlçe Tarım Müdürü Ahmet Çeçoğlu, Ziraat Odası Başkanı Temel Ağaç ve yatırımcılar katıldı. ARIP Kırsal Kalkınma Uzmanı Lütfü Tahtacıoğlu, Makine ve Ekipmanlarının Destekleme Programı kapsamında makinelerin birbirinden bağımsız olarak alınabileceğini vurgulayarak, "Balyalama ve silaj makinesi alımlarında balya ve silaj makinesine ayrı ayrı değerlendirilebileceği gibi her iki işlevi içeren kombine makinelere de destek verilir. Balyalama ve silaj makineleri birbirinden bağımsız olarak tek başına satın alınabilir. Yeni soğuk hava tesisatlı makine alımında başvuru sahibinin sahibi olduğu mevcut tesisin kapasitesine uygun makine alımına destek verilir. Başvuru sahibi adı geçen tesisin mülkiyeti ve kapasitesi ile ilgili bilgileri başvuru esnasında ibraz etmeleri gerekir" dedi.

        EKONOMİK FAALİYETLERE YÖNELİK YATIRIM KONULARI VE KAPSAMLARI NELERDİR?

        Tahtacıoğlu, ekonomik faaliyetlere yönelik olarak tarımsal ürünlerin üretimine yönelik bir hibe desteği veril­mediğini vurgulayarak, "Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesine yönelik faaliyette bulunan mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve tekno­loji yenilenmesine yönelik yatırımların yapılması, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesine yönelik önceden başlamış, yarım kalmış veya kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırım tesislerinin yapılması, Alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar, 2007 yılı ekonomik faaliyetlere yönelik proje yatırım konuları içerisinde yer alır. Ekonomik faaliyetlere yönelik olarak tarımsal ürünlerin üretimine yönelik bir hibe desteği veril­memektedir. Programla, üretilmiş bir ürünün üretim sonrası işlenmesi, depolanması, ambalaj­lanması ve paketlenmesine yönelik yatırım tesisleri yapımına destek sağlanmaktadır. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesine yönelik olarak; yeni yatırım tesislerin yapımı; mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve tek­noloji yenilenmesine yönelik yatırımlar; önceden başlamış yarım kalmış veya kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar hibe desteğinden yararlanmak amacıyla hibe başvurusu yapabileceklerdir. Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında, II.Etap uygulamalarında olduğu şekliyle, yatırım tesislerinde depolanacak, işlenecek ve paketlenecek tarımsal ürünle­rin üretim ve yetiştirilmesinin yatırımın yapılacağı ilde gerçekleşmiş olma zorunluluğu yoktur. Ancak yatırım tesislerinde depolanacak, işlenecek ve paketlenecek tarımsal ürünlerin üretim ve yetiştirilmesinin yurtiçinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tarımsal ürünlerin işlenmesi kapsamında, başka bir yatırım tesisinde ilk işlemesi yapılan mamul ürünün ikincil işlenmesine, ambalajlanmasına ve paketlenmesine yönelik yatırım teklifleri hibe desteği kapsamında değerlendirilmez. Örneğin çay, zeytinyağı, un vb. gibi başka bir yatırım tesisinde işlenmiş, mamul haline geti­rilmiş ürünlerin program kapsamında yapılacak yatırımlarla sadece ambalajlanması, paket­lenmesine yönelik tekliflere hibe desteği verilmez" dedi. « Gümüşkoza Gazetesi »



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİL OKULU GÜMÜŞHANE'DE


| More

 Gönderen AdamGibi, Cuma, 11 May 2007 09:06, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 0.93078 saniyede 9 sorguyla oluşturuldu