Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Haberler

Haberler->Gümüşhane->ENFEKSİYON HASTALIKLARINDAN KORUNMA VE SAVAŞIM DERNEĞİ BAŞKANI DOÇ. DR. AYDIN : "KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ İLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR"   

ENFEKSİYON HASTALIKLARINDAN KORUNMA VE SAVAŞIM DERNEĞİ BAŞKANI DOÇ. DR. AYDIN : "KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ İLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR"


         Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyeliği görevinden istifa ederek, 22 Temmuzda yapılacak olan genel seçimlerinde AK Parti'den Gümüşhane milletvekili aday adayı olan KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıklarından Korunma ve Savaşım Derneği Başkanı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, keneden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

        Başkan Doç. Dr. Aydın, Şebinkarahisar, Şavşat, Ardanuç, Alucra, Yusufeli ve Gümüşhane şehir merkezi ile kırsal alanda yaşayan vatandaşların bilgilendirilmesi için 100 bin adet broşür ile 5 bin adet afiş dağıtımının sürdüğünü belirtti. Doç. Dr. Aydın, yapılan çalışma ile bölge illerinde rastlanılmakta olan hastalık konusunda toplum bilincini artırmayı planladıklarını belirterek şunları söyledi: "Milletvekili aday adayı da olsam bile, bölge insanımızı bilinçlendirmek ve çevremizi bilgilendirmek sorumluluğumuz vardır. Bu amaçla dernekteki akademisyen arkadaşlarımız bu afiş ve broşürleri dağıtmayı sürdürüyor. Aynı şekilde bire bir görüştüğüm tüm vatandaşlarımızı da KKKA ateşi hakkında bilgi veriyor, koruma yöntemlerini anlatıyorum. KKKA virüsü denilen bir mikrobun neden olduğu ateş ve kanamalarla seyreden bir hastalıktır. Bu mikrop kenelerin insanları ısırması, KKKA hastalığı olan inek, koyun gibi hayvanların kanı ve yeni kesilmiş etlerinden mikrobun ciltteki yara ya da çatlaklardan alınması, hasta kişilerin kan ya da idrar, dışkı, tükürük gibi vücut çıkartıları ile temas halinde bulaşır. KKKA hastalığında tarım çalışanları, çiftlik çalışanları, çobanlar, kasaplar, mezbaha çalışanları, veterinerler ve hasta hayvan ile teması olanlar, hastalığın sık görüldüğü yerlerde görev yapan sağlık personeli, askerler, kamp yapanlar ve deri fabrikasında çalışanlar risk altındadırlar."

        KKKA hastalığının belirtisiz olarak geçebileceğine dikkat çeken Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Aydın, "Ateş, halsizlik, kas ağrısı, bulantı-kusma, vücudun çeşitli yerlerinden kanama (diş etleri, ağız, burun, idrar ve bağırsak gibi) şikayetler seyredebilir. Ağır seyreden, ciddi vakalarda hastalık ölümcül olabilir.Hastalıktan korunma esastır. Hastalığın asıl tedavisi hastanın kaybettiği kan ve sıvıları kan ve kan ürünleri vererek desteklemektir. Korunmaya gelince; özellikle bahar ve yaz aylarında kene bulunan alanlardan uzak durmak, kırsal alana çıkarken açık renkli, sıkı dokunmuş elbise giymek. Pantolon paçalarını çorabın içine koymak, gömleği pantolon içine koymak, keneye elbise ile vücut arasında kan emebileceği boşluk bırakmamak gerekmektedir. Piknik dönüşü mutlaka kene muayenesi yapılmalıdır. Ev hayvanlarında kene taramasının da yapılması önemlidir. Cildimizde kan emen bir kene gördüğümüzde keneyi bir cımbız vasıtası ile parçalamadan, tamamını uzaklaştıracak şekilde ciltten koparmak, bahçe ve tarım alanlarının ilaçlanması amacıyla tarım müdürlükleri ile bağlantıya geçilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİL OKULU GÜMÜŞHANE'DE


| More

 Gönderen AdamGibi, Çarşamba, 16 May 2007 22:31, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 1.07419 saniyede 9 sorguyla oluşturuldu