Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Haberler

Haberler->Gümüşhane->BELEDİYEDEN ÜNİVERSİTE İÇİN ATAK   

BELEDİYEDEN ÜNİVERSİTE İÇİN ATAK


        Ülkemizde, Üniversitesi olan ve açılması planlanan il sayısının 72'ye çıkmasına rağmen, Üniversite konusunda kırk yıldan bu yana çaba gösteren ilimizin dışarıda bırakılmasını halkımız tarafından üzüntüyle karşılanmıştı.Belediye başkanı Mustafa Canlı Konu ile ilgile olarak Başbakan başta olmak için bütün Milletvekillerine bir mektup gönderdi.  Mektupta "Ülkemizin hiçbir iliyle Gümüşhane'yi kıyaslamak istemiyoruz ama Gümüşhane'nin; fiziki mekân olarak, sosyal ve kültürel yapı olarak, üniversite açılmasına karar verilen illerin çoğundan Üniversite kuruluşuna daha yatkın olduğu bilinen bir gerçektir" diyen Belediye başkanı Mustafa Canlı" Ülkemizde, Üniversitesi olan ve açılması planlanan il sayısının 72'ye çıkmasına rağmen, Üniversite konusunda kırk yıldan bu yana çaba gösteren ilimizin dışarıda bırakılmasını halkımız üzüntüyle karşılamıştır.

        Ülkemizin hiçbir iliyle Gümüşhane'yi kıyaslamak istemiyoruz ama, Gümüşhane'nin; fiziki mekan olarak, sosyal ve kültürel yapı olarak, üniversite açılmasına karar verilen illerin çoğundan Üniversite kuruluşuna daha yatkın olduğu bilinen bir gerçektir.

        Nüfusunun yarısına yakın bir bölümünü öğrencilerin oluşturduğu bir il olan Gümüşhane'de 1950'lilerde, 60'larda bile okur-yazar oranının ülke genelinde en yüksek olan illerden birisi olması da Gümüşhane halkının eğitime verdiği önemin açık bir göstergesidir.

        Sadece Merkez ilçede, çeşitli dallarda halen eğitim vermekte olan 10 tane lisesi bulunan Gümüşhane'nin 1960'lardan beri Merkez ilçe Bağlarbaşı Mahallesinde ileride kurulması düşünülen üniversite için ayrılan bir alanı da mevcuttur.

        Uzun yıllar boyunca öğretmen yetiştiren Eğitim Enstitülerinin, Eğitim Fakültelerine dönüştürülmesi sırasında Gümüşhane Eğitim Enstitüsü dönemin siyasi tercihleri neticesinde kapatılmış ve Gümüşhane'nin bugünkü manada Eğitim Fakültesi 1980'li yılların hemen başında elinden alınmıştır.

        Gümüşhane'de 1976-1977 yılından bu yana Yüksek Öğretim Kurumları konusunda bugün 2 binin üzerinde öğrencisi bulunan ve 7 bölümden oluşan Meslek Yüksek Okulu halen eğitim öğretimini sürdürmektedir. Yine 1992 yılında üç bölümü açılmış Mühendislik Fakültesi, o yıldan beri Eğitim-Öğretimini sürdürmektedir. Öğrenci yurtları ve sosyal donanımlar bakımından yeterli altyapıya sahip olan ilimizin bu özellikleri de mutlaka dikkate alınmalıdır.

        Bütün bu altyapıya ilave olarak geçtiğimiz yıllarda inşaatlarına başlanılan iki farklı fakülte binası da kurulacak olan Üniversitemiz için fiziki mekân problemini ortadan kaldırmaktadır.

        Yine 15 yıllık Mühendislik Fakültemizin bitişiğindeki 500 öğrenci kapasiteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun, 24 lojmanı ile birlikte Mühendislik Fakültesine devir kararının çıkarılmış olması da bu konuda atılmış somut bir adımdır.

        Sağlık Meslek Lisesine dayalı 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu için KTÜ tarafından müdür ataması yapılmış, bu okulumuzun binası da hazır halde bekletilmektedir.

        Diğer yandan Kelkit ilçemizde bulunan Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulumuz da ülkemizdeki Meslek Yüksek Okulları arasında başarı ve diğer donanımlar bakımından ilk sırada yer almaktadır. Şiran, Torul, Kürtün ve Köse ilçelerimizde de Meslek Yüksek Okulları açılması amacıyla çok sayıda işadamımız seferber olmuş, bu okullar için gerekli olan bina ve yurt inşaatlarına başlamışlardır.

        Türkiye'nin pek çok Üniversitelerinde görev yapan Gümüşhaneli öğretim üyelerimiz de gerektiğinde kendi memleketlerinde görev yapabileceklerinin sözlerini vermişlerdir.

        Tüm bu koşulları, bu alt yapıyı dikkate almadan, Gümüşhane İlinin üniversite açılacak illerin dışında tutulması bizi gerçekten üzmüştür.

        Yukarıda açıklamaya çalıştığımız gerekçeleri de dikkate alarak GÜMÜŞHANE İlimizin üniversite açılacak iller arasına katılması için gerekli çabayı göstermenizi umuyor ve bekliyoruz" « Gümüşkent Gazetesi »



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİL OKULU GÜMÜŞHANE'DE


| More

 Gönderen AdamGibi, Perşembe, 17 May 2007 09:45, Yorumlar(1)
Yorumlar
ayna
17 May 2007
Alt Yapısı Olmadığı için gümüşhaneye üniversite kurulmadığını herkes biliyor, belediye neden bu konu hakkında yorum yapma hakkı buluyor onu anlamadım, gümüüşhanenin alt yapısını daha yapmazken kalkıpta gümüşhane üniverstesi için kollarını sıvayan belediyemize söylenecek çok sözümüz var ama, bir makam ve belli bir itibarı olan sayın başkanımız rencide olur diye söyleme gereği duymuyorum. herkeş işi ile ilgilenir ve yaparsa sevinirim. İli düzeltelim, üniversiteyi yapacak olanlarda kendi işlerini yapsınlar Birde SYN dekanımız var yıllardır gümüşhanede olup sadece makamına çivi çakan, üniversite için hiçbir çaba sarfetmeyen dekan beyfendide kendilerini kasıp üniversite için bişeyler yaparsa sevindirici olur, onu dahi yapmasa bile üniversitenin iç düzenlemesini ve duvarları yaptırsa oda yeter yatmasın artık kimseeee


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 0.92654 saniyede 9 sorguyla oluşturuldu