Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Haberler

Haberler->Gümüşhane->"GÜMÜŞHANE GENELİNDE BÜYÜME, GELİŞME VE KALKINMADA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇIKIŞ YOLLARI" KONULU PANEL DÜZENLENDİ   

"GÜMÜŞHANE GENELİNDE BÜYÜME, GELİŞME VE KALKINMADA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇIKIŞ YOLLARI" KONULU PANEL DÜZENLENDİ


- KTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANI AYDEMİR: "DÜNYAMIZ KÜRESEL ISINMA VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEHDİDİ ALTINDADIR."

        Gümüşhane Belediye Başkanlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen "Gümüşhane Genelinde Büyüme, Gelişme ve Kalkınmada Karşılaşılan Sorunlar ve Çıkış Yolları" konulu panele katılan KTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Aydemir, dünyanın küresel ısınma ve çevre kirliliği tehdidi altında olduğunu söyledi.

        Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen panele, yönetici olarak katılan KTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir, yaptığı açık konuşmasında, 5 Haziran'ın dünya çevre günü olarak kabul edildiğine vurgu yaparak şunları söyledi:"Dünya Çevre Gününün anlamına uygun olarak kutlanmasını bizler, çevre günü değerlendirmesi olarak yorumluyoruz. Bu gün dünyanın karşı karşıya kaldığı önemli sorunları tartışmak amacıyla düzenlenen bir gündür. Bu günde Birleşmiş Milletler her yıl bu günde bir ana tema belirlemektedir. Tüm konuşmalar ve değerlendirmeler tüm bu ana tema üzerinden yapılmaktadır. Dünya çevre gününü kabul eden Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nı ve Çevre Müsteşarlığını kurmuştur. Böylece dünya çevre günü hükümet nezdinde de sahibini bulmuş oldu. Bu yıl kabullenen ana tema, buzulların erimesi ve küresel ısınmadır. Buzulların erimesi küresel ısınmaya da neden oluyor. Dünya bu gün bunu konuşuyor. Buzulların erimesinin sonucunu bizler hissediyoruz. Isınma var, alışageldiğimizin tersine daha az yağmur alıyoruz."



        SANAYİLEŞME AĞIR SORUNLAR GETİRİYOR.

        Aydemir, konuşmasında sanayileşmenin getirdiği sorunlara da değinerek şunları söyledi: "Sanayileşme de bizi ağır sorunlarla karşı karşıya bırakmaya başladı. Bu sorun önemli kongrelerde de gündeme geldi. Sanayileşme, hava, su ve toprak üzerinde çok etkileşme yapan bir olgu. Bir yandan refah getirirken bir yandan da ürettiği atıklarla yaşamımızı bir biçimde tehdit ediyor. Su kirliliği, toprak ve hava kirliliği önemli boyutlara ulaşmıştır. Denizleri, akarsularla içerilerden taşıdığımız kirlilikle kirletiyoruz. Havayı, çeşitli gazlar ile meydana geliyor. Gazları havaya fabrikalarla, egzozlarla, imalathanelerle salıyoruz. Toprak kirliliği ise daha çok gübreleme ve bunların toprağa sızması ve toprak aracılığı ile sulara ve denizlere ulaşması biçiminde oluyor. Bununla birlikte toprağın kirlenmesi aynı zamanda toprağın verimliliğini de düşürüyor."



        BAZI ÖNLEMLER ALINABİLİR

        Aydemir alınacak önlemler konusunda ise şunları kaydetti:: "Elbette bazı önlemlerden söz edebiliriz. Durgun ve akarsular insan ve hayvan atıkları ile kirletilememeli, çöpler ve atıklar bekletilmeden alınmalıdır. Zararlı hayvanları ve böceklerin çoğalması engellenmelidir. Kanalizasyon atıkları, bozulmalar ve patlamalar, sızıntıların hemen önlenmesi diyebiliyoruz. Yakıtların tam yakılması ve bu yolla havaya duman salınması engellenmelidir."

        Panele, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, KTÜ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Osman Bektaş, Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Basri Ertaş, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve vatandaşlar katıldı. « Haber: Osman YETİM »



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİL OKULU GÜMÜŞHANE'DE


| More

 Gönderen AdamGibi, Salı, 05 Haziran 2007 19:10, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 0.93283 saniyede 9 sorguyla oluşturuldu