Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Haberler

Haberler->Gümüşhane->GÜMÜŞHANE'Yİ KİM UNUTTU?   

GÜMÜŞHANE'Yİ KİM UNUTTU?


-Turizm Bakanlığı'nın bir yıldır üzerinde çalıştığı "Türkiye Turizm Stratejisi" plan taslağı açıklandı. Taslakta Gümüşhane'ye yer verilmedi.

        Doğa, kış ve mağara turizmi konusunda yerel yöneticilerin Gümüşhane'nin bir numara olacağını vaat etmelerine karşılık, Cumhuriyetin 100. yılına kadar turizm yatırımlarını belirleyen hükümet, yatırım planına Gümüşhane'yi dahil etmedi.

        Hükümet tarafından hazırlanan "Türkiye Turizm Stratejisi" planında bütün illere yatırım planı kararlaştırılırken, yatırımlarda Gümüşhane'nin ismi geçmedi. Yerel Yöneticiler tarafından özellikle kış ve doğa turizminde Gümüşhane'nin aranılan bölge haline geleceği vaat edilmesine karşılık, hükümet hazırladığı plan doğrultusunda turizm yatırımlarında Gümüşhane'ye yer vermedi.

        Özellikle son yıllarda gelişme yönünü turizme çeviren Gümüşhane'de bakanlığın üzerinde çalıştığı ‘Türkiye Turizm Stratejisi' planı umutları boşa çıkardı. Taslak planın açıklanmasından sonra gözler AKP'li milletvekillerine çevrilirken, Gümüşhane kamuoyu da konu ile ilgili açıklama yapılmasını beklemeye başladı.

        Taslak planda kış turizmi için Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan illerine önemli yatırım planları yapılırken, umudunu Süleymaniye Mahallesi'nde yapılması düşünülen Kayak ve Kış sporları merkezine bağlayan Gümüşhane kapsam dışında tutuldu.

-Umudunu turizm yatırımlarına bağlayan Gümüşhane, hükümet tarafından hazırlanan ‘Türkiye Turizm Stratejisi' plan taslağında yer bulamadı.
-Gümüşhane'nin adı yok!

        Siyasiler ve yerel yöneticiler tarafından turizm kenti olarak lanse edilen Gümüşhane, AKP hükümetinin 16 yıllık turizm planlamasında yer bulamadı.

        Yedi yeni havalimanı, 42 yat limanı, 19 kurvaziyer limanı otoyolları ile milyarlarca dolarlık turizm kenti yatırımları öngören Türkiye Turizm stratejisinde 2023'te 63 milyon turist ile 86 milyar dolar turizm geliri öngörülürken, dört mevsim turizm için ülkenin her türlü potansiyelinin değerlendirilmesi hedeflendi. Ancak kış ve doğa turizm konusunda adını duyurmak isteyen Gümüşhane, hükümetin turizm stratejisinde tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadı.

        Turizm Bakanlığı'nın bir yıldır üzerinde çalıştığı ve "Türkiye Turizm Stratejisi" adını verdiği plan taslağı İstanbul'da sektör kuruluşlarının görüşlerine sunuldu. Ankara'da kamu kurumları ve üniversitesi temsilcilerinin katılımıyla yeniden ele alınacak olan stratejik plan Eylül ayında Antalya'da yapılacak toplantıyla son şeklini alacak ve ardından Yüksek Planlama Kurulu kararı olarak Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Böylece kamunun öncelikle olarak dikkatine alacağı plan, 2006-2023 döneminde Türk turizminin yol haritasını çizmiş olacak.

        Türkiye ve dünyadaki turizm hareketlerinin gelişimiyle başlayan plan, Cumhuriyetin 100. yılını dolduracağı 2023 yılını hedef alıyor. Türkiye'nin sadece deniz,kum,güneş konseptinden çıkarılarak her türlü turizm potansiyelinin değerlendirilmesi öngörülürken, 2023'te dünyanın 5.büyük turizm destinasyonu olması hedefleniyor.

        Dünya Turizm Örgütü vizyonuna göre, konaklayan turist sayısı 2005'te 808 milyon iken, 2020'de 1,5 milyara çıkacak. Turizm gelirleri ise, 659 milyar dolardan 2 trilyon dolara çıkacak. Turistler tatile daha çok zaman ayıracak, yenilik ve çeşitlilik talebi artacak.

        Ürün geliştirmede 3S'nin yerine (deniz,kum,güneş), 3E (eğitim,eğlence,çevre) alacak. Uzun mesafeli ve deniz aşırı seyahatler artacak. Plan, dünyadaki turizm gelişmelerine paralel olarak, turizm sektörüne yön verecek makro politikaların, stratejilerin ve turizmin bölgesel olarak geliştirildiği destinasyonların belirtilmesi ihtiyacı üzerinde hazırlandı. Sekiz ana bölümden oluşan planda Türkiye'nin turizm alanında güçlü ve zayıf yönleri, fırsatlar ve tehditler analiz adildi. Eğitim ve Ar-Ge başta olmak üzere tanıtım ve pazarlama, altyapı projeleri oluşturuldu.

        Türk turizminin 17 yıl boyunca yol haritası olacak stratejide, bölge bölge yatırım alanları belirlendi. Planda kongre turizminden sağlığa, kış turizminden inanç turizmine, yat turizminden golf'e kadar yatırım türleri yer alırken, ulaşım ve altyapı da ihmal edilmedi. Yeni yaratacak turizm potansiyelini karşılamaya yönelik havayolu, deniz yolu, karayolu ve demiryolu yatırımları belirlendi.

        Turizm Gelişimi Eylem Planı bölümünde turizmin bölgesel varış noktaları, gelişim koridorları ve gelişim aksları şeklinde geliştirilmesi öngörüldü. Bunların da havayolu, denizyolu, bölünmüş yol ve demiryolu ile güçlendirilmesi planlandı. Bu hedefler çerçevesinde Türkiye genelinde dokuz turizm gelişme bölgesi belirlendi. Turizm potansiyelleriyle birlikte rantı artacak dokuz bölge ve sınırları söyle: Frigya Kültür ve Termal Turizm Gelişim Bölgesi: Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Ankara ve Uşak illerini kapsıyor. Troya Kültür ve Termal Turizm Gelişim Bölgesi: Çanakkale ve Balıkesir illeri yer alıyor. Aphrodisia Kültür ve Termal Turizm Gelişim Bölgesi: Aydın ve Denizli illeri bulunuyor. Söğüt Kültür Turizm Gelişim Bölgesi: Bursa, Bilecik illeri ile İznik ilçesini kapsayan bölge. Kapadokya Kültür Turizm Gelişim Bölgesi: Aksaray, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir illeri yer alıyor. Göller Bölgesi Ekoturizm gelişim Bölgesi: Konya, Isparta, Burdur ve Afyon illeri bulunuyor. Hitit Kültür ve Termal Turizm Gelişim Bölgesi: Çorum merkezli olmak üzere Yozgat illerini kapsayacak. Urartu Kültür ve Termal Turizm Gelişim Bölgesi: Van ve Bitlis illerini içine alıyor. GAP Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi: Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerini kapsıyor.

        GÖZLER MİLLETVEKİLLERİNDE

        Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Türkiye Turizm Stratejisi' plan taslağında Gümüşhane'ye yer verilmemesi nedeniyle gözler AKP'nin yeni seçilen milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ile Prof. Dr. Yahya Doğan'a çevrildi.

        Teşvik yasasından yeterli düzeyde faydalanamayan Gümüşhane bir yandan Turizm ile geleceğini ararken, diğer yandan Hükümetin böylesi önemli bir planda Gümüşhane'ye yer vermemesi kentte tam anlamıyla şok etkisi yarattı. Sektör temsilcileri yapacakları tüm yatırımlar konusunda bekleme kararı alırken, stratejik planda gerekli değişikliklerin yapılarak Gümüşhane'ye de yer verilmesi gerektiği konusunda ortak görüş belirtileri.

        Yaşanan bu hayal kırıklığından sonra Gümüşhane Milletvekillerinin turizm stratejisi hakkında nasıl bir açıklama yapacakları ise merakla bekleniyor. « Kuşakkaya Gazetesi : Abuzer Yapar »



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİL OKULU GÜMÜŞHANE'DE


| More

 Gönderen AdamGibi, Cuma, 24 Ağustos 2007 12:16, Yorumlar(2)
Yorumlar
yaren
25 Ağs 2007
arkadaş yaylalalar bizde magralar bizde işinentarasan yanı trabzona arap turislergeliyor yaylalarıda bizim il sınırlarımız içinde galiba bizim vekiller tutdugunu koparamıyorlar inşaallah bundan sonra koparanlardan olurlar.gümüşhaem herdönem kabugunun dışına çıkamıyor.çıkmasınada gerek yok gümüşhanem çıkmadanda güzel.herşey para demek deyil ...
gümüşhaneli
24 Ağs 2007
GÜMÜŞHANEYE NEDEN YER VERİLMEDİ BU İLGİNÇ Bİ DURUM GÜMÜŞHANENİN DİĞER İLLERE GÖREDE BİR ÇOK TURİZM ACISINDAN GEZİLECEK YERLER VAR


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 1.01534 saniyede 9 sorguyla oluşturuldu