Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,0863 %0.2
44,5987 %0.26
4.151,37 % 0,33
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Milletvekili Aydın: Şiran Fen ve İmam Hatip Lisesi, Kürtün İmam Hatip Lisesi, Torul İmam Hatip yatırım programına alındı

Milletvekili Aydın: Şiran Fen ve İmam Hatip Lisesi, Kürtün İmam Hatip Lisesi, Torul İmam Hatip yatırım programına alındı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, il genelindeki 3 ilçede bulunan eğitim yatırımlarıyla ilgili çeşitli müjdeler verdi.

723
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, il genelindeki 3 ilçede bulunan eğitim yatırımlarıyla ilgili çeşitli müjdeler verdi.

Yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl eğitime açılan Şiran Fen Lisesine yeni binanın bu yıl yatırıma alındığını ve 2015 yılında yapılacağını kaydeden Aydın, “Şiran'a 16 derslikli Fen Lisesi ve Şiran İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi için 120 kişilik yurt binasıyla bir de spor salonu yapılacak" dedi. Yıl içerisinde ilçenin Kuzuluk Mevkiinde başlanacak ve 18 ay içerisinde bitirilecek olan İmam Hatip ortaokulu ve lisesi, 120 kişilik yurt binası bulunan komplekste kız ve erkekler için ayrı ayrı iki okul ve iki ayrı yurt binası olacak. Eğitim kompleksinin içinde bir de spor tesisi bulunacak.

Yapılan yoğun temas ve takipler sonucunda Şiran Fen Lisesinin yatırım programına alındığını kaydeden Milletvekili Aydın, "Yatırımın hayata geçmesinde emeği büyük emeği olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık Beye, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'ya, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya, Şiran Belediye Başkanımız Yavuz Altıparmak'a, AK Parti Şiran İlçe Başkanı Bekir Karaya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Muhammet Şahinkaya’ya, hayırsever işadamlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kürtün'deki İmam Hatip Lisesi için gereken 2,5 milyon liralık ödeneğin Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde 2014 yılında çıkarıldığını söyleyen Milletvekili Aydın, “İnşallah Yüce rabbimin izniyle yakın bir  tarihte de Kürtün'ümüze yapılacak İmam Hatip'in çalışmalarına başlanacaktır" dedi. Aydın, Torul ilçemize 16 derslik okulun yapılmasının yanında eğitimin ihtiyacı olan tüm fiziksel yapılar yakın zamanda hizmete girecek inşallah. Gümüşhane'mizin tüm ihtiyaçları tamamlandığı gibi eğitim ihtiyaçlarımızda hızla tamamlanmaktadır, şükürler olsun" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *