Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,0793 %0.24
44,2316 %0.05
4.146,47 % 0,21
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Kelkit’te Yaşlılar Yalnız Değil

Kelkit’te Yaşlılar Yalnız Değil

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ‘Yaşlılıkta yalnız değilsiniz’ projesi ile 42 yaşlı vatandaşın her türlü ihtiyacı evinde karşılanıyor.

689
Gösterim
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ‘Yaşlılıkta yalnız değilsiniz’ projesi ile 42 yaşlı vatandaşın her türlü ihtiyacı evinde karşılanıyor.

Yaklaşık 8 ay önce başlayan proje kapsamında temel gereksinimlerini karşılamayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların kişisel ihtiyaçları ile ev ve çevre temizlikleri yapılıyor.

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, proje ile vatandaşlar aşevinden öğle yemeği de verildiğini belirterek, evinde imkanı bulunmayan vatandaşların çamaşırlarının da proje merkezine getirilerek yıkama ve ütüleme işleminden sonra teslim edildiğini söyledi.

Halen 42 vatandaşa bu hizmetin götürüldüğünü, yeni ihtiyaç sahiplerinin tespiti durumunda da sayının artabileceğini kaydeden Gazel, “Sosyal devlet anlayışı içerisinde yaşlılarımıza sahip çıkıyor, onların her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz” dedi.

“YEMEKTEN TEMİZLİĞE KADAR”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 221 bin 301 liralık proje hazırlandığını ve bu projenin 145 bin 305 lirasının Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından karşılandığını kaydeden Gazel, “Proje kapsamında temel gereksinimlerini karşılamayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın kişisel ihtiyaçları ile ev ve çevre temizliklerinin yapılması sağlanmaktadır. Proje ile vatandaşlarımızın aşevinden öğle yemeği de verilmektedir. Evinde imkanı bulunmayan vatandaşlarımızın çamaşırları proje merkezine getirilerek yıkama ve ütüleme işleminden sonra teslim edilmektedir. Halen 42 vatandaşımıza hizmet götürülmekte, yeni ihtiyaç sahiplerinin tespiti durumunda sayı arttırılabilecektir” diye konuştu.

8 AYDIR HİZMET VERİLİYOR

Kaymakam Gazel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Projemiz, Fon Kurulu tarafından 6 Mayıs 2014 tarihinde kabul görmesi üzerine ihale ve satın alma aşamasını tamamlayarak 17 Kasım tarihinden itibaren de 42 yaşlı ve muhtaç vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Mülkiyeti Kelkit Belediyesi’ne ait eski belediye binasında proje merkezi oluşturduk. Yemek dağıtımı ve personel nakli amacıyla 1 adet araç kiraladık, 1 şoför ve yaşlı bakım sertifikası bulunan 4 adet bayan görevli hizmet alım yoluyla istihdam ettik.”


Kaymakam Gazel, proje kapsamında muhtelif kişisel ve ev temizlik malzemeleri, akaryakıt, beyaz eşya ve tanıtım materyallerinin satın alındığını, ilçe merkezinde ikamet eden ve evde bakım kapsamında bulunmayan yaşlı vatandaşların banyo gibi kişisel bakımları ile ev ve çevre temizliklerinin yapılması hizmetleri de yürütüldüğünü de dile getirdi.

Her türlü ihtiyaçları Kelkit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanan İbrahim ve Güzel Demirci ise yapılan hizmetlerden çok memnun olduklarını, başta Kaymakam Ozan Gazel olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Ev hizmetlerini gerçekleştiren vatandaşlar da, evlerin her türlü temizliğini yaptıklarını belirterek, “Hizmetini yaptığımız yaşlı ve muhtaç vatandaşlar mutlu oluyorlar, seviniyorlar. Biz de işimizi severek yapıyoruz, daha çok yaşlılara eli tutmayana yardım ettiğimiz zaman daha çok mutlu oluyoruz onlar da aynı şekilde mutlu oluyorlar. Biz onlara yardım ettiğimizde mutlulukları gözlerinden okunuyor” şeklinde konuştu.

İbrahim Özdemir/Figen Tok
Kelkit’te Yaşlılar Yalnız Değil 1
1 / 3
Kelkit’te Yaşlılar Yalnız Değil 2
2 / 3
Kelkit’te Yaşlılar Yalnız Değil 3
3 / 3
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *