Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,0773 %0.23
44,2218 %-0.03
4.146,18 % 0,21
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane'de Derelere Alabalık Bırakıldı

Gümüşhane'de Derelere Alabalık Bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması amacıyla başlattığı "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ Köyü Çit Deresine törenle balık bırakıldı.

615
Gösterim
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması amacıyla başlattığı "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ Köyü Çit Deresine törenle balık bırakıldı.

Düzenlenen törene, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Torul Kaymakamı Recai Karal, Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Vekili Cüneyt Aloğlu, Doğa Korumu ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdür Vekili Haydar Tekin ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, doğal hayata ait milli değer ve zenginliklerin yaşatılması adına yürütülen çalışmanın güzel bir proje olduğunu söyledi.

“BUGÜN 2 BİN, TOPLAMDA 20 BİN BALIK BIRAKTIK”

Derelerde tamamen doğal olarak yetişen, bu derelere mahsus özellikleri olan kırmızı benekli alabalık varlığının artırılması ve korunması gerektiğini belirten Yavuz, "Torul merkezli olmak üzere Gümüşhane'nin hemen hemen her yerinde doğal güzellikler sayılamayacak kadar çok. Dereye bırakacağımız alabalıklar son derece profesyonel teknikle üretildi. Şu an itibarıyla 2 bin yavru alabalığı Çit Deresi'ne bırakıyoruz. Torul Dağdibi Deresi'ne 10 bin ve Kelkit Balahor Deresi'ne 8 bin olmak üzere 20 bin kırmızı benekli yavru alabalık suya bırakılmış oldu" dedi.

Balık bırakılan derelerde avlanmanın beş yıl süreyle yasak olduğunun altını çizen Vali Yavuz, "Jandarma Komutanlığı, Kaymakamlığa bağlı tüm birimler, en çok güvendiğimiz yöre halkımızın hassasiyetle bunu muhafaza etmeleri halinde balık popülasyonu artacak ve gün gelecek, kontrollü şekilde olta balıkçılığına müsaade edilip köy merkezli olmak üzere yöre insanına ekonomik katkı başlamış olacak" diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Vekili Cüneyt Aloğlu ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 9 yıl önce "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi"ni başlattığını ifade ederek, 2012 yılında Torul Çit Deresi'ne 5 bin, 2013 yılında 5 bin ve Kelkit Balahor Deresi'ne 7 bin benekli yavru alabalık bırakıldığını, iki yıl içerisinde bırakılan benekli yavru alabalık sayısının 37 bin olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve törene katılanlar, Çit Deresi'ne balıkları bıraktı.
Gümüşhane'de Derelere Alabalık Bırakıldı 1
1 / 6
Gümüşhane'de Derelere Alabalık Bırakıldı 2
2 / 6
Gümüşhane'de Derelere Alabalık Bırakıldı 3
3 / 6
Gümüşhane'de Derelere Alabalık Bırakıldı 4
4 / 6
Gümüşhane'de Derelere Alabalık Bırakıldı 5
5 / 6
Gümüşhane'de Derelere Alabalık Bırakıldı 6
6 / 6
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *