Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1155 %0.05
44,2877 %0.19
4.136,08 % 0,07
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Kurban Bayramı Öncesi hazırlıklar tamamlandı

Kurban Bayramı Öncesi hazırlıklar tamamlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları alacakları kurbanlık hayvanların seçimi konusunda bilgilendirdi.

292
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları alacakları kurbanlık hayvanların seçimi konusunda bilgilendirdi.

İl Müdürü Edip Birşen, yapılan denetimlerde hayvan pazarlarında bulunan kurbanlık hayvanların sağlıklı oldukları, tüm büyükbaş hayvanların küpelerinin ve pasaportlarının bulunduğu, pazardaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların usulüne uygun şekilde satışa hazır tutulduğunun görüldüğünü belirtti.

Vatandaşları küpesiz ve belgesiz, iki yaşını doldurmamış ve gebe olan büyükbaş, nakil belgesi ve küpesi olmayan küçükbaş hayvan almaması, Veteriner Sağlık Raporu veya Pasaportlarının kontrol edilerek, okunaksız, silintili, tahrifatlı, mühürsüz veya mühürleri okunaksız olanların almaması, Veteriner Sağlık Raporu olmayan, Küpesiz veya pasaportu/nakil belgesi bulunmayan, Çok zayıf olan, gebe ya da yeni doğum yapmış olan, Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan hayvanların satın almaması konusunda uyaran Birşen, kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar ve kesim sırasında oluşan atıklar ile özellikle kist hidatikli karaciğerler ve akciğerlerin uygun şekilde hazırlanmış, kedi ve köpekler tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara üzerlerine sönmemiş kireç döküp, gömülerek imhasının sağlanmasını, kesinlikle kedi ve köpeklere yedirilmemesini, kurbanlık hayvanlara kesimden 12 saat önce yem, 6 saat önce ise su verilmemesini, kesim sonrası etlerin 10 derece 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesine dikkat edilmesini, kurbanlık hayvanların kesim sonrası etlerinin sağlıklı olup olmaması konusunda tereddütte kalınması halinde ise kendilerinden yardım istenilebileceğini ifade etti.  
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *