Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2436 %0.35
44,5795 %-0.06
4.159,66 % -0,30
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı

Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular normal dönemde vatandaşların gitmekte zorlandıkları Artabel Tabiat parkında iftar ve sahurdan oluşan kamp programı düzenledi.

918
Gösterim
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular normal dönemde vatandaşların gitmekte zorlandıkları Artabel Tabiat parkında iftar ve sahurdan oluşan kamp programı düzenledi.
 
Kulüp üyesi 14 sporcunun katıldığı ve Gülaçar köyü Artabel yaylasından başlayan yürüyüş, yaklaşık 2 saat sonra 2 bin 720 metrede ki "Küçük Göl"de son buldu. Sporcuların her birinin yaklaşık 30-40 kilo yük taşıdığı yürüyüş boyunca rengarenk çiçekleri, coşkun akan derelerin yanından geçiş yapıldı. Yürüyüş boyunca aşırı su kaybetmemek için sık sık mola veren ekip bölgede adına Küçük Göl denilen fakat tabiat parkının en büyük gölünün kenarına çadırlarını kurarak kamp yaptı.

Çadırların kurulmasının ardından iftar hazırlıklarına başlayan ekip, getirdikleri odunlarla yaktıkları çoban ateşinde kara demlikle çay demleyerek iftardan sahura kadar olan zaman diliminde içti. İftar vakti geldiğinde telefonla Gümüşhane'den bilgi alan sporcular oruçlarını öyle açtılar.

İftar yemeğinin ardından kemençe eşliğinde horon oynayan sporcular, yanan çoban ateşinin etrafında da saatlerce sohbet etti. Zaman zaman anlatılan fıkralarla hoş anlar yaşayan sporcular zaman zaman da dağlarda yaşadıkları anıları anlatarak gece boyunca koyu bir sohbete tutuldu.

Eskişehir'de yaşayan sporculardan Osman Nebioğlu, Gümüşhane'de ki dağcılık faaliyetlerini GÜDAK'la takip ettiğini ve bu spora karşı olan ilgisinin arttığını belirterek, kullandığı yıllık izinde ilk işinin GÜDAK'la kendisini doğaya bırakmak olduğunu söyledi. Nebioğlu, yıldızlara oldukça yakın olan bölgede iftar ve sahur yapmanın güzelliğini yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Artabel bölgesine tırmanış yaptıklarını belirterek, "İftar ve sahurumuzu göllerin kenarında yaptık. Çok güzel bir etkinlik oldu. Toplam 14 kişiyle yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Çıkışta oruçluyken oldukça zorlandık. Çadır, mat, tulum gibi kamp malzemeleri ve yiyecek malzemelerimizin yer aldığı sırt çantaları oldukça ağırdı.

Ertesi gün öğle saatlerinde kamptan dönüşe geçen sporcular, farklı bir güzergahtan yürüyüşe başladıkları noktaya ulaştı. Bu sırada sıcak havanın etkisiyle bunalan sporcular, coşkun ve buz gibi akan dereye kendilerini bırakarak serinledi.

ARTABEL TABİAT PARKI

Artabel Tabiat Parkı: 22.12.1998 tarihinde, 5 bin 859 hektar büyüklüğündeki alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı olarak ilan edildi. 20'nin üzerinde buzul gölü, topografik ve jeomorflojik yapısı ve insan sağlığına faydalı atmosferi ile bölgenin turizme kazandırılması için çalışmalar sürdürülüyor.
Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı 1
1 / 9
Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı 2
2 / 9
Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı 3
3 / 9
Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı 4
4 / 9
Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı 5
5 / 9
Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı 6
6 / 9
Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı 7
7 / 9
Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı 8
8 / 9
Dağcılar Buzul Gölü'nde İftar Yaptı 9
9 / 9
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *