Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,0830 %0.23
44,2007 %-0.07
4.144,99 % 0,18
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane’de Meyve ve Sebze Yetiştiriciliği

Gümüşhane’de Meyve ve Sebze Yetiştiriciliği

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane’de Meyve ve Sebze Yetiştiriciliği konusunda vatandaşların dikkat etmesi ve yapması gereken hususlar hakkında uyarılar yaparak açıklamada bulundu.

158
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane’de Meyve ve Sebze Yetiştiriciliği konusunda vatandaşların dikkat etmesi ve yapması gereken hususlar hakkında uyarılar yaparak açıklamada bulundu.

“GÜMÜŞHANE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNE UYGUN”

Türkiye’nin birçok meyve, sebze türünün anavatanı olduğunu ülkemizde meyvecilik kültürünün hızla arttığı dile getiren Birşen, “Ülkemizde meyve ve sebze yetiştiriciliğine en uygun yerlerden bazıları Kuzey Anadolu, Karadeniz kıyı bölgesi ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu yaylaları arasında kalan geçit bölgeleridir. İlimizde bu bölgeler içerisinde yer alıyor. Gümüşhane meyve yetiştiriciliğine uygun iklim ve rakım isteklerine de sahip bir konumda” dedi.

Gümüşhane’de ki arazinin genel toplamından bahseden Birşen, Gümüşhane’de 113 bin 685 hektar tarım arazisinin olduğunu, bunun 2 bin 337,6 hektarını sebze ve meyve bahçelerinin oluşturduğunu söyledi.

Birşen, Gümüşhane’de Meyve ve Sebze Yetiştiriciliği ve bitki sağlığı açısından önemli olan bu dönemlerde çiftçilerin dikkat etmeleri gereken hususları şu şekilde kaydetti.

“GÜMÜŞHANE’DE ELMALAR EKONOMİK AÇIDAN GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR”

“Gümüşhane’de elmalar ekonomik açıdan göz ardı edilmemelidir. Ürün kaybına sebep olacak elma içi kurdu ile ilaçlamaların iki aşamada olmasına dikkat etmeliyiz. Bunlardan birincisi elmaların fındık büyüklüğüne geldiği zaman ilaçlaması ihmal edilmemelidir. İlimizde meyvelerin sararmaya başladığı dönemde ise özelikle vişne ve kirazlarda kiraz sineğine karşı ilaçlama yapılmalı. Fındık kurdu ve fındık küllemesi içinde aynı şekilde ilaçlama yapılması gerekiyor.”

HASTALIKLARA KARŞI İLAÇLAMA

“Gerek açıkta gerekse örtü altı yetiştiriciliği (seracılık) yapılan yerlerde özellikle fasulye ve diğer sebzelerde görülen sam hastalığı yani pas hastalığı, ergin ve larva halinde bulunan patates böceğine karşı, ayrıca meyve ve sebze yapraklarında koloni halinde görülen ve önemli ölçüde ürün kaybına sebep olan yaprak bitlerine karşı ilaçlama yapmaları gerekiyor. Meyve ve sebze bahçelerinde sorun olan yabancı otların tohum oluşturmadan temizlenmesi gerekiyor.”
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *