Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1101 %0.02
44,6715 %1.03
4.177,59 % 1,07
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Yerel Elma ve Armut Çeşitlerinin Çoğaltılmasına Devam Ediliyor

Yerel Elma ve Armut Çeşitlerinin Çoğaltılmasına Devam Ediliyor

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından Gümüşhane ile adı özleşen yerel elma ve armutlardan verim ve kalite yönünden değer bulunanların çoğaltılması için yürütülen proje devam ediyor.

527
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından Gümüşhane ile adı özleşen yerel elma ve armutlardan verim ve kalite yönünden değer bulunanların çoğaltılması için yürütülen proje devam ediyor.

Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, 2013 yılında merkez ilçe ve köylerinde bulunan vatandaşların uzun yıllardır beğenisini kazanan meyve çeşitlerinin tespit edilerek, aşı ile çoğaltım için aşı kalemlerinin alınarak Ağustos ayında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne aşı yapılmak üzere teslim edildiğini söyledi.

Irkın, kalem alımı çalışmasının Bağlarbaşı Mahallesi, Güzeller Mahallesi ve merkeze bağlı Yeşildere Köyündeki elma çeşitlerinden göbek elması, armut çeşitlerinden de Hacı Hamza, Cinci, Arpa, Çermayıl, Göksulu, Miski, Toka Sultanı çeşitlerinin çeliklerinin alındığını belirtti.

Yerel elma ve armut çeşitlerin neslinin korunması amacıyla yürütülen bu çalışmaların gelecek yılda devam edeceğini kaydeden Irkın, “Yürütülen bu çalışma sonucu üretilen fidanlar her yıl fidan dikim sezonu olan ilkbaharda İl Müdürlüğümüz Döner Sermaye Saymanlığı tarafından çiftçilerimize bedeli mukabili satılacak.” dedi.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *