Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER), Ramazan öncesi müthiş bir tempo ile ziyaret turuna devam ediyor. Ankara GİAD başta olmak üzere, birçok STK Temsilcisi ve Gümüşhaneli Bürokratlar ziyaret edildi, edilmeye de devam ediyor.
Geçen haftaki ziyaret turunun finali Cumburbaşkanlığı Küllisyesi ziyareti ile son buldu. Değerli hemşerimiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. Prof. Dr. Hasan Nuri YAŞAR’ ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ziyaret etme fırsatımız oldu.
Ziyarete geçmeden önce Sn.YAŞAR’ı kısaca tanıtacak olursak; Kendileri 1964 yılı Gümüşhane Merkez doğumlular. Eski ismi ile Çuhut yeni adı ile Keçikaya köyündenler. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Fransa, Almanya ve İngiltere’de akademik araştırmalarda bulunuyor.Doktorasını Anayasa Hukuku üzerine verdikten sonra 2003 yılında Doçent,2009 yılında Profesör oluyor.Yükseköğretim Kurul Üyesi,Cumhurbaşkanı Başdanışmanı.
Ziyaret, GÜBDER öncülüğünde gerçekleşmişti. Başkan Erol TEKÇE, Yönetim Kurulu Üyeleri ve geniş bir Gümüşhaneli Bürokrat Davetlisi. Kimler katıldı ya gelince;
GÜBDER Başkanı Erol TEKÇE, SGK Başkan Yardımcısı Dr.Orhan KOÇ,MSB Bakan Danışmanı Muammer DURAN,Gümrük Bakanlığı Bakan Danışmanı Yusuf ÖZGÜN,Merkez Bankası Genel Müdürü Mustafa AYDÖNER,YSK Genel Müdürü Ayhan OKURER,OSİB Genel Müdürü Nurettin TAŞ,MHGM Genel Müdür Yardımcısı Atilla ERENLER,BELPLAS Genel Müdür Yardımcısı Bayram TERZİ,VGM Daire Başkanı Adnan TÜZEN, Halksağlığı Kurumu Daire Başkanı Ahmet ÖZLÜ,Aile Bakanlığı Hukuk Müşaviri Berrin AKINTÜRK KAZANCI,TPE Daire Başkanı Kemal NALÇACI, SGK Daire Başkanı Adnan YILMAZ,GSB Şube Müdürü Coşkun ÇİLDOĞAN,GÜBDER Yönetim Kurulu Üyeleri Seyfullah YILMAZ, Selahattin KURT ve Engin KARA.
Kapıda bizi Sn.YAŞAR’ın asistanı Hakan Beyler karşılamıştı. Sıcak bir gülümseme ile hoş geldiniz dileklerinden sonra ziyaret salonuna alınmıştık. Sn.YAŞAR’ın gelmesi ve hoş geldiniz dilekleriyle ziyarette başlamış oluyordu. Öncelikle Sn.YAŞAR kendini tanıttı ve daha sonra ziyaretçiler. YAŞAR soy ismi çuhut’tan ziyade Sobranımızın Hama Mahallesi ile aklımda kalmıştı. Ne de olsa Yaşarlar Mobilya yıllardan beri hafızamızdaydı ve Alim Abiler kapı komşumuzdu. Çuhut’ta da YAŞAR’lar varmış demek… Ziyaretçi profiline bakıldığında yoğunluk ilçe merkezlerinden daha çok Torul ve Şiran üzerineydi. Ağırlık Toruldaydı. Bir kaç kişide merkezdendi. Sn.YAŞAR’da Torullularla daha sık karşılaştığını da vurgulaması yoğunluğun ne denli olduğunu da gösteriyordu.
Bir yandan çaylar yudumlanıp ikramlar yenirken diğer yandan da Gümüşhane ana temasında sohbet devam ediyordu. Sn.YAŞAR; “Ankara’da bu kadar belki de daha da başka bilemediğimiz sayıda Gümüşhaneli Bürokratımızın olması beni memnun ve de mutlu etmiştir. Bizim oraların zor bir coğrafyası vardır buna rağmen bu şartları aşıp bir yerlere gelmek takdire şayandır.Hepimiz bu zor şartlardan geçtik ve bizi destekleyen içimizdeki özgüven duygusu olmuştur.Neden bir Gümüşhaneli bunu başarmasın sorusu?Uzak illere üniversite eğitimine gitmek, hatta yurt dışında eğitim görmek.Çocuklarımızı bu konuda teşvik etmeliyiz, dar alana hapsedersek o cevherlerin ortaya çıkmasını engellemiş oluruz.Yetişkinler olarak eski düşüncelerden sıyrılarak gençlerin önünü açmalı ve onlara bir fırsat vermeliyiz.Kendilerini gerçekleştirme adına onlara bu fırsatı tanımak, yapılmış en büyük iyilik olacaktır.
Bizler Gümüşhaneli olarak gerçekten kendimizle gurur duymalıyız. İstanbul’dan Ankara’ya geldiğimde ev ararken Çayyolu-Yaşamkentte bir ev beğenebildim ve bu evin Müteahhiti de Gümüşhaneli çıkınca daha ayrı bir mutlu oldum. O muhitteki en güzel evi yapan bir Gümüşhaneli ise taktir etmek ve gurur duymak gerekir.”
Sıcak ve Samimi bir havada geçen ziyaret içilen 2. çayların ardından sohbet daha da koyulaşıyordu. Sn.YAŞAR’ın ziyaretçilere sormuş olduğu sorulardan anlaşılıyordu ki Sn.YAŞAR Gümüşhane meselelerine uzak değil. Süleymaniyesinden, Ziganasına kadar birçok meseleden haberdardı. Sonuçta ana tema Gümüşhane adına ne yapabilirize geliyordu. Evet, Devlet içinde bu kadar güçlü bürokratımız, siyasetçimiz piyasada bu kadar iş adamımız varsa evet Gümüşhane adına çok şey yapılmalıydı, yapılabilinir de…
Şunu da araya not edelim:
Biz Gümüşhaneliler ferdi olarak bütün işlerimizde çok başarılıyız. Bürokraside bir yere gelinmişse genelde bu hep kendi çabasıyla olmuştur. Katkı olmayınca bu yolda geriye dönüp bakanda olmamıştır. Haliyle kaç kişi olduğumuzu bilmemekte birlik ve beraberliği sağlayamamaktayız. Bireysel başarılı ama iş birlikte organize olmaya geldi mi orada yokuz. Gümüşhanelilerin sosyolojik açıdan bu bakımdan doktora tezlik bir durumu ile karşı karşıyayız. Siyaset bürokrasiye istenilen ivmeyi veremiyor veremeyince hızda alamıyor. Kendi adamımıza sahip çıkmalıyız. Bu konunun irdelenmesi gerekir. İş düşüyor başta büyüklerimize.
Efendim, araya virgül koyduktan sonra 2.çaylarda bitmiş sohbetin ve de ziyaretin sonuna doğru gelmiştik. Kapıya kadar yolculanırken kapıda fotoğraf çektirmeden önce gençlik yıllarından tanıdığımız Ozan Hilmi ŞAHBALLI ile de karşılaşmamız ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştu.(Fotoğrafta Selahattin kardeşimizin yanında kalıyor)
Ziyaret, hatıra fotoğrafı ile son bulurken, anlamlı Gümüşhane Evi Hediyesi ile anılara külliye notlarını da eklemiş oluyorduk.
Ev sahipliği için Sn.YAŞAR’a ve organize için Sn.TEKÇE’ye ve GÜBDER’e teşekkürler…
Sevgi ve Saygılar…
Hayırlı Ramazanlar…
Not: Babam Mustafa YILDIZ nezdinde Beşiktaş’ı ve Tüm Beşiktaşlıları bir Trabzon Sporlu olarak tebrik ediyorum.