Gümüşhane Haberleri

Festival coşkusu Cuma günü başlıyor

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Duyuru

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen 27. Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu - Pestil - Kültür ve Turizm Şenliği 4 Ekim Cuma günü başlıyor.

Üç gün sürecek olan etkinlik Cuma günü saat 12.00'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile açılış yapacak. Şenlik boyunca ziyaretçilere motor sporları sergisi, halk oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmalar gibi renkli etkinlikler sunulacak.

Ağırlıklı olarak Cumhuriyet Caddesinde gerçekleşecek şenlik, 15 Temmuz Zafer Meydanı, Atatürk Parkı ve Gümüş Otel Bahçesinde gerçekleştirilecek çeşitli aktivitelerle dolu. 

Etkinliklerde pestil, pekmez ve kuşburnu marmeladı yarışmaları, yöresel yemek yarışmaları ve halk oyunları gösterileri yer alacak, sünnet şöleni gerçekleştirilecek.

Şenlikte yerel lezzetlerin yarışmalarının yanı sıra çocuklar için eğlence etkinlikleri de düzenlenecek. Sportif etkinliklerin de yer alacağı festivalde, Gümüşhane’nin meşhur kuşburnusu ve pestili tanıtılacak. 

Şiir dinletisinin yanısıra Halil Soydaş, Yunus Emre Mansız Baba Gammar, Onur Akgül, Samet Buğra Kaya, Şaban Coşkun, Aşık Kul Nuri, Mahmut Polat, Bahri Demirci-İnan Ayhan ve Emrah Baran Yılmaz konserlerinin yer aldığı şenlik programının final konserinde Cumhuriyet Caddesinde Mustafa Yıldızdoğan sahne alacak.


 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.