Gümüşhane’de 12-14 Eylül tarihlerinde bu yıl 21.si düzenlenecek olan uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali kapsamında yöresel yemekler yarışması düzenlenecek.
Valilikten yapılan açıklamada yarışmaya aşçılar, aşçı yardımcıları ve herhangi bir kurum yada kuruluş da yemek ile ilgili görev yapanlar katılamayacağı belirtilerek, yarışmanın Yemekler (Et-Hamur-Sebze Yemekleri), Çorbalar ve Tatlılar olmak üzere 3 kategoride yapılacağı ifade edildi.
Katılımcıların kategorilerden hepsine en fazla bir çeşit yemekle katılabileceği vurgulanan açıklamada şu hususlar yer aldı:
“Yapılan yemekler en az 12 kişilik olacaktır. 12 kişiye servis yapılacak şekilde (tabak, çatal, kaşık vb.) hazır bulundurulacaktır. Yemek Jürisine yemekler görevlendirilen personel tarafından sunulacaktır. Yarışmacı yaptığı yemeğin tarifini gerekirse anlatacaktır.
B-MÜRACAAT:
a)Müracaatlar dilekçeyle yapılacaktır. (Örnek dilekçe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınabilir.)
b)Yarışmacı dilekçesinde yapacağı yemekle ilgili; kullanılan malzemeleri ve hazırlanışını içeren bilgileri en geç 10 Eylül 2014 Çarşamba gününe kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne verecektir.
C-ÖDÜLLER:
Çorba, Yemek ve Tatlı kategorilerinde yapılacak yarışmaların birincilerine birer altın, ikincilerine, yarım altın (birer adet) ve üçüncülerine çeyrek altın(birer adet) verilecektir.
NOT:
1-Yöresel Yemek Yarışması ile ilgili bilgi ve başvuru formu; Gümüşhane Kültür Merkezi Oltan Bey Mahallesi Müze Sokak No:39 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilir. Tel:0456 213 3473
2-Yöresel Yemekler Yarışması İlimiz, Merkez Fatih Parkında 14.09.2014 Pazar günü saat 14.30’da yapılacaktır. “
Valilikten yapılan açıklamada yarışmaya aşçılar, aşçı yardımcıları ve herhangi bir kurum yada kuruluş da yemek ile ilgili görev yapanlar katılamayacağı belirtilerek, yarışmanın Yemekler (Et-Hamur-Sebze Yemekleri), Çorbalar ve Tatlılar olmak üzere 3 kategoride yapılacağı ifade edildi.
Katılımcıların kategorilerden hepsine en fazla bir çeşit yemekle katılabileceği vurgulanan açıklamada şu hususlar yer aldı:
“Yapılan yemekler en az 12 kişilik olacaktır. 12 kişiye servis yapılacak şekilde (tabak, çatal, kaşık vb.) hazır bulundurulacaktır. Yemek Jürisine yemekler görevlendirilen personel tarafından sunulacaktır. Yarışmacı yaptığı yemeğin tarifini gerekirse anlatacaktır.
B-MÜRACAAT:
a)Müracaatlar dilekçeyle yapılacaktır. (Örnek dilekçe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınabilir.)
b)Yarışmacı dilekçesinde yapacağı yemekle ilgili; kullanılan malzemeleri ve hazırlanışını içeren bilgileri en geç 10 Eylül 2014 Çarşamba gününe kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne verecektir.
C-ÖDÜLLER:
Çorba, Yemek ve Tatlı kategorilerinde yapılacak yarışmaların birincilerine birer altın, ikincilerine, yarım altın (birer adet) ve üçüncülerine çeyrek altın(birer adet) verilecektir.
NOT:
1-Yöresel Yemek Yarışması ile ilgili bilgi ve başvuru formu; Gümüşhane Kültür Merkezi Oltan Bey Mahallesi Müze Sokak No:39 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilir. Tel:0456 213 3473
2-Yöresel Yemekler Yarışması İlimiz, Merkez Fatih Parkında 14.09.2014 Pazar günü saat 14.30’da yapılacaktır. “