Gümüşhane Haberleri
2024-07-18 09:01:28

EGE'YE MEKTUPLAR

Burak Buğra ÜZÜM

18 Temmuz 2024, 09:01

Sevgili Egem, Bu mektubumda sana hayatla ilgili bazı önemli tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Biliyorum ki henüz dünyaya gelmedin, ama sana bu tavsiyeleri şimdiden vermek istiyorum, çünkü seni hayatta en doğru şekilde yönlendirmek istiyorum. Ege’m, öncelikle şunu bilmelisin ki sen bu dünyaya sevgiyle geldin.

Seni çok seven ve her zaman yanında olacak bir annen ve baban var. Biz seni bir apartman dairesinde değil, büyük bir bahçeli bir evde büyütmeyi planlıyoruz. Bu evde hayvanlarla, çiçeklerle ve doğayla iç içe bir hayat kurmanı istiyoruz. Senin bir apartman dairesinde hapsolup, akşama kadar tablet ve televizyon karşısında hayal gücünün yok olmasına asla izin vermeyeceğiz.

Hayat sana birçok değer öğretecek. En önemlisi, tüm canlılara saygı duymayı öğreneceksin. Hiçbir hayvana eziyet etmeyecek, şiddetten uzak duracaksın. Sevgi duyduğun insanlara karşı daima dürüst ve saygılı olacaksın. Onları olduğu gibi kabul edecek ve onları statülerine göre değil, kişiliklerine göre seveceksin. Kimseye mevkisinden dolayı biat etmeyecek, her zaman alçakgönüllü ve dürüst kalacaksın.

Unutma Ege'm, gücünü asla ezmek için değil, yardım etmek için kullanacaksın. Dünyada hangi konumda olursan ol, kalbin alçakgönüllü olacak. İnsanları ayrıştırmayacaksın, birini daha çok sevip diğerleri yokmuş gibi davranmayacaksın. Kimseye torpil yapmayacaksın, emek verenlerin emeklerini göreceksin.

Kibirli bir insan olmayacaksın. Ne başarırsan başar, kibirli oldun mu onun bir önemi yok. Kalbin boş ise boşunu yaşıyorsundur. Okulda başarılı olman önemli elbette. Ama unutma ki, seni insan yapan tek şey sınav notların değil. Başarısız olsan bile, bu seni daha az değerli yapmaz. Unutma, bazı insanlar sınavlarda çok başarılı olsalar da insanlık sınavından çakabilirler.

Ne meslek yapmak istiyorsan, ben senin arkanda olacağım. Doktor, futbolcu, şarkıcı ya da başka bir şey olmak istersen, seni her zaman destekleyeceğim. Fakat unutma, seni tanımlayan tek şey mesleğin olmayacak. Senin kişiliğin, değerlerin ve hayattaki duruşun da seni sen yapan en önemli unsurlar olacak.Hayatında değişmeyecek tek bir şey var o da tuttuğun takım: Göztepe! Baban gibi sen de Göztepe'li olacaksın. Seninle birlikte stadyuma gidip, Göztepe'nin zaferlerini kutlayacağız.

Bulunduğun okullarda ve mahallede arkadaşların seni bir kalıba sokmaya çalışabilirler. Bu duruma izin verme Ege'm. Sen odun değilsin, şekil almazsın. Kendi kimliğini ve özgünlüğünü koru.

Hayatında seni üzecek insanlar da olacak. Ne kadar iyi ve dürüst olursan ol, dünyada her zaman kötü insanlar da olacak. Kimseye haddinden fazla değer verme. Sen değer verirsin, onlar sana gülümserler, "Sen çok iyisin" derler, sonra senin arkadan konuşurlar. Senin sevdiğin kadar onlar seni sevmezler, hatta aynı ortamda bile bulunmaktan hoşlanmazlar.

Ege, iyi derler ama yanında olmandan utanırlar. Onları bir yere çağırırsın, bahane uydururlar. İşin kısacası oğlum, herkes çıkarcı bu dünyada. Çıkarcı ve sevgi her zaman kazanır. Hayatta doğru olanı yapmaya çalış, her zaman vicdanını dinle. Ben insanlardan uzak dur. Unutma Ege'm, dürüstlük ve annen seni her zaman seveceğiz ve destekleyeceğiz.

Kısacası oğlum, bu dünyada herkes çıkarcıdır. Çıkarcı insanlardan uzak dur ve hayattaki ilkelerini asla unutma. Basit bir insan ol, asla kendini ezdirme ama sen de kimseyi ezme. Kendini beğenmiş insanlardan uzak dur ve bol bol hata yap. Sana hata yaptığın için kızmayacağız. Ege'm, hayatında bir gün aşık olacaksın. Bu çok güzel bir duygu, ama aynı zamanda biraz da zorlayıcı olabilir. Belki de karşındaki kişi seni sevmeyecek, belki de reddedileceksin. Bu tür durumlarda sabırlı olman ve sakin kalman çok önemli.

Unutma Ege'm, her insan farklıdır ve her insanın sevgi anlayışı da farklıdır. Seni sevmeyen kişiye karşı asla öfkeli veya kinci olma. Şiddete asla başvurmak aklından bile geçmesin.

Eğer bir gün seni seven biri olursa, onu asla kontrol etmeye çalışma. Onun da isteklerine ve duygularına saygı duy. Bir ilişki karşılıklı anlayış ve fedakarlık üzerine kurulmalıdır. Birbirinizi olduğunuz gibi kabul etmeli ve birbirinize destek olmalısınız.

Ege'm, şunu da unutma ki aşk her zaman kolay değildir. Zorluklar ve engeller olacaktır. Bu tür durumlarda pes etmemelisin. Sevginiz için savaşmalısınız ve birbirinize olan inancınızı asla kaybetmemelisiniz.

Sana verebileceğim en önemli tavsiye, her zaman kalbinin sesini dinlemen. Sevgiyi ve mutluluğu hak ediyorsun. Unutma Ege'm, seni seven ve her zaman yanında olan insanlar her zaman olacak.

Sevgi dolu ve merhametli bir insan ol. Unutma, bu hayatta en değerli şey sevgi ve saygıdır.

Yorumlar (1)

Cabbar yandannakan 2 Ay Önce

Mükemmel bir yazı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.