Gümüşhane Haberleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ AYDIN BARUŞ

“Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir.”  ifadeleriyle ilan edilen Cumhuriyetle birlikte, geride kalan 101 yıllık süreç içerisinde çok büyük başarılara imza atılmıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için canı ve malı ile mücadele eden kahraman ecdadımızı da hiçbir zaman unutmayacak, her zaman şükran ve minnetle yâd edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda çok daha güçlü ve büyük Türkiye idealine emin adımlarla yürümeye devam edecek, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi için çalışacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ailelerine minnet ve şükran duygularımızla sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ VE TBMM ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ AV. CELALETTİN KÖSE

“Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü aziz milletimizle birlikte büyük bir gururla kutluyoruz. Milletimizin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır.

Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğindeki güçlü Türkiye, 2053 ve 2071 vizyonu için bugünden yarınlara hazırlanmaktadır. Emin olmalıyız ki yarınımız, bugünümüzden çok daha güzel olacaktır. Aziz milletimizden aldığımız destekle, 2053 ve 2071 nesillerine güçlü, sorunlarını çözmüş lider bir ülke bırakabiliriz. Bizim en büyük gayemiz budur. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnetle yâd ediyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”
 

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK

“101’inci yıldönümünü idrak ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti, kademe kademe büyüyen milli uyanışın müstesna bir neticesi, günden güne yükselen milli diriliş ruhunun hayranlık verici bir mükafatıdır.

Türk milleti varlığına kast etmek için kuyruğa giren müstevlileri birlik ve dayanışma azmiyle yıkıp geçmiş, egemenlik haklarına, irade ve istikbal gücüne cephe alıp saldıran emperyalist çemberi yarıp dağıtmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlığına düşkün, onurlu yaşamaktan başka seçeneği olmayan aziz milletimizin eseridir.

Cumhuriyetimizin harcı cumhurun ittifak ve irade haysiyetiyle karılmış; muhafaza ve müdafaası da yine bu duruş ve mücadele anlayışıyla sağlanacaktır.

Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyetle birlikte ileriye ve müreffeh bir seviyeye erişme hedefini de açıklıkla belli ve teyit etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

Destansı mücadelelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum.

Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden; sıcağa, soğuğa aldırmadan gereğini seve seve yapan aziz ve kahraman şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini birden saygıyla yad ediyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun diyorum.”
 

BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER

“Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlamanın büyük coşkusu, gururu ve heyecanı içindeyiz. Bir asrı geride bırakırken, Cumhuriyetimizin sağlam temellerinden aldığımız güçle, Cumhuriyet ideallerini yaşatmak için ilk günkü heyecanımızla devam ediyoruz. 

Cumhuriyet; tarih boyunca yazılan kahramanlık destanının taçlandığı bir anıt, bağımsızlık idealleriyle dolu bir miras ve ulusumuzun kaderinin değiştiği kurtuluş mücadelesinin sembolüdür. Bu mirasın ve geçmişten aldığımız sorumluluğun bilinciyle, onları daha da büyüterek sürdürme azmi içindeyiz. Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı, Türk milletinin tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile kazandığı en büyük zaferdir. 

Bu anlamda Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet, geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu bilinçle, her gün bir basamak daha yükselmek ve emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere daha iyi koşullarda teslim etmek için azimle çalışıyoruz. Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.” 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli simgesidir. Nitekim bizlere düşen en önemli görev, bu değerleri koruyup yüceltmektir. Sahip olduğumuz değerlerin elimizden gitmemesi için vatanımızı her zamankinden daha fazla koruyup, sevmeli, gaflete ve hıyanete düşmemeliyiz. Özellikle son zamanlarda ülkemizin gelişimine katkıda bulunan kurumlarımıza değerlerimize yönelik hain saldırılar, asla bizi yıldırmamalıdır. İçeriden veya dışarıdan gelebilecek her türlü zorluklara karşı daha da kenetlenerek, Cumhuriyetimizi ve değerlerimizi savunma kararlılığını göstermeliyiz. Hedefimiz, bizlere miras kalan Cumhuriyet’in temel değerlerine bağlı kalarak, daha aydınlık bir gelecek inşa etmektir. Bu hedef doğrultusunda gençlerimiz, bu mirası daha da ileriye taşımak için en önemli güvencemizdir. 

Bu vesileyle bağımsızlığımızın ve demokrasimizin en önemli göstergesi olan Cumhuriyetimizi bizlere miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Yüce Türk milletimiz ve milletimizin istiklali için mücadele eden şehit ve gazilerimizin tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurmuş olduğu   Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu ilk günden itibaren emin adımlarla geleceğe yürümektedir. Üstün bir özveri ve vatan sevgisi ile kurulan Cumhuriyetimizin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde ülkemiz, eğitimden sağlığa, sanayiden, altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir.  Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu andan itibaren olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda medeniyet değerlerinden aldığı ilham ve benimsediği evrensel ilkelerle uygar dünyanın gelişmiş bir üyesi olmayı sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. Yıl dönümünü kutluyor, ülkemiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise şükran ve minnetle anıyorum.”

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI SADIK COŞKUN

“Türkiye Cumhuriyeti destansı bir mücadelenin sonucu, inanmışlığın bir tezahürü, istiklal ve istikbal mücadelesindeki kudretin, gayretin, feragatin zafer tacıdır. Esareti kabul etmeyen Türk milletinin, emsali az rastlanır destanıdır. İstiklal Savaşı’yla yazılan bu kutlu destan Cumhuriyet ile anlam bulmuş, Anadolu’yu Türk’süz görmek isteyenlere en kesin ve kalıcı bir cevap verilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadele 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlanmış, bağımsız Türk devletinin temelleri atılmıştır. Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır. Hayâsız müstevlilerin, sömürgeci emperyalistlerin işgaline boyun eğmeyen aziz milletimizin dirilişinin sembolüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "En büyük eserim." Sözleriyle mana ve muhtevasını özetlediği Cumhuriyet, Türk milletinin kendi kaderine bizzat yön ve istikamet vermesini sağlayan egemenliğinin tescilidir. Türkiye Cumhuriyeti ne bir bağış ne de bir lütuftur. Her şeyden önce inancın, imanın ve yılmaz bir iradenin eseridir, bir hak ediştir.

Aziz Atatürk’ün “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” Sözlerinden hareketle Türk gençliği olarak; geleceğin parlak, bağımsız, kalkınmış, büyümüş Türkiye’sini kurmak için bütün gayretimizle çalışacağız. Gönülden inanıyorum ki, Milliyetçi-Ülkücü Türk Gençliği, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin öncülüğünde, 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonu ile Büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kuruluşta ortaya koydukları temel amaçlara ve hedeflere ulaşacaktır. Türk Gençliği, devletine, Cumhuriyetine, vatanına sahip çıkacak, dahili ve harici bedbahtların karanlık emellerine asla izin vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yapan ve ilk Cumhurbaşkanımız olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini rahmet ve şükranla anıyorum. Aziz Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”
 

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ (KGK) İL TEMSİLCİSİ EBUZER YAPAR

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümünü gururla kutladığımız bu anlamlı günde, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkının simgesi olan Cumhuriyet’i yaşatmanın ve bu emaneti gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarmanın sorumluluğunu yürekten hissediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının büyük fedakârlık ve azimle kazandığı bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğini inşa eden en sağlam temeldir.

Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alması için atılmış en büyük adımdır. Bugün her bir vatandaş olarak bizlere düşen görev, Cumhuriyet’in ilkelerine bağlı kalarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır. Bu bağlamda her bir birey olarak demokrasiye, özgürlüğe, insan haklarına ve adalete olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor, Cumhuriyet’in bize kazandırdığı değerleri büyük bir gururla sahipleniyoruz.

Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün “muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefi doğrultusunda, aklın ve bilimin ışığında ilerlemeye devam edecektir. 101 yıldır her türlü zorluğa rağmen ayakta duran bu değerli miras, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece çok daha ileriye gidecektir.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, onların aziz hatıralarını saygıyla yad ediyorum.

Gümüşhaneli hemşehrilerimin ve tüm yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu özel günün milletimize birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını yeniden pekiştirmesini temenni ediyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türk milleti!”

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ BAŞKANI NERMİN DABAĞ

“Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor; Cumhuriyet Bayramı'nı gururla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, yalnızca bir yönetim biçiminin değişimini değil; ulusça demokratik, çağdaş ve bağımsız bir geleceğe yönelik atılan en büyük adımdır.

Cumhuriyet, özellikle kadınlarımıza eşit, güçlü ve özgür bireyler olarak var olmanın yolunu açmıştır. Atatürk'ün, “Dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim’ diyemez.” sözü, kadınların kurtuluş mücadelesindeki yeri ve Cumhuriyetle kazandıkları hakları en güzel şekilde ifade etmektedir.

Cumhuriyetin ilanıyla birlikte kadınlarımız, eğitim, çalışma hayatına atılma, seçme ve seçilme hakkı gibi pek çok alanda hak ve özgürlükler kazanmıştır. Bu kazanımlar sayesinde, Türk kadını bugün bilim, sanat, eğitim ve ekonomide erkeklerle beraber rol alıp ülkemizin geleceğini birlikte inşa etmektedir.

Cumhuriyetimizin 101. yılında, daha iyiye gitmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda emek veren herkese saygı ve minnetle anıyor; Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutluyoruz. Yaşasın Cumhuriyet!”                            
                                                                                                              

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.