Gümüşhane Haberleri

Akçay: Gümüşhane Üniversitemiz gurur kaynağımız

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesinin Akademik Performans Araştırma Laboratuvarı(URAP) tarafından açıklanan raporda Türkiye’deki 203 üniversite arasından 100’üncü sıraya yükselmesinin kendilerini fazlasıyla gururlandırdığını söyledi.

Gümüşhane üniversitesinin kurulduğu ilk günden itibaren her geçen gün başarı çıtasını artırarak önemli işlere imza attığını belirten GTSO Başkanı İsmail Akçay, “Temel amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak olan ve 2010’dan bu yana her yıl Türkiye ve Dünya üniversite sıralamaları yapan Akademik Performans Araştırma Laboratuvarı(URAP)’ın açıklamış olduğu ‘’2020 Yılında Üniversitelerimizin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu” başlıklı raporunda Gümüşhane Üniversitemiz Türkiye’den 203 üniversite arasından 100’üncü sırada yer alma başarısını göstermiştir” dedi.


Son açıklanan rapora  göre URAP Dünya Sıralaması 2879, Webometrics Dünya Sıralaması 817 ve SCImago Dünya Sıralaması da 3345 olan Gümüşhane Üniversitesi’nin yakaladığı başarıyla Türkiye’deki 203 üniversite arasından 100’üncü sıraya yükseldiğini kaydeden Akçay, “Bu da bizler ve şehrimiz için çok önemli bir başarıdır. Gümüşhane üniversitemiz tarafından elde edilen bu önemli başarılar ve kazanılan ödüller üniversitemizi ve şehrimizi eğitim görmek için daha fazla tercih edilen ve istek duyulan bir konuma taşıyor. Üniversite tercihlerinde öğrencilerimiz bu başarıyı muhakkak dikkate alacaklardır. Gümüşhane üniversitemizin başarı sıralamasının yükselmesi, üniversitenin ve şehrimizin tanınırlığını, farkındalığını ve başarılı öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmesini beraberinde getirecektir. Bu şekilde şehrimize daha fazla öğrenci gelmesinin de önü açılmaktadır” diye konuştu.

“GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTEMİZ ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİDİR”

Gümüşhane’nin önemli bir marka değeri olan ve şehre değerli katkılar sunan Gümüşhane Üniversitesinin dünya sıralamalarında ve Türkiye sıralamasında en üst sıralara yükselmek için yoğun çaba harcadığını bildiklerini dile getiren Akçay, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Gümüşhane üniversitemizin her yıl başarı çıtasını yükseltmesi ve yakaladığı bu başarı ortalaması sayesinde ülkemizdeki 203 üniversite arasından 100’üncü sırada yer alması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. URAP tarafından yayımlanan raporla birlikte üniversitemizin sıralamasının ve saygınlığının artmasına katkı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e, değerli akademisyenlerimize, idari personellerimize, gözbebeğimiz öğrencilerimize ve tüm Gümüşhane Üniversitesi ailesine tebrik ediyor, teşekkürlerimi iletiyorum. Gümüşhane Üniversitemizin başarılarının artarak devam edeceğine de canı gönülden inandığımı belirtmek istiyorum.” 

Yorumlar (1)

Ali 3 Yıl Önce

Üniversite araştırmaları laboratuvarının (ÜNİAR) Devlet üniversiteleri sıralamasında (DÜS 2020) Gümüşhane üniversitesi 123 üniversite arasında sondan ikinci yani 122. sırada yer almıştır. Sayın Akçayın bunu da bilmesi gerekir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.