Gümüşhane Haberleri

Bayburt Üniversitesindeki ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet davası

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Bayburt Üniversitesi Şair Zihni kampüsünde üniversitenin çeşitli işlerine ilişkin 8 ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek suçlarından haklarında dava açılan ve 178 yıldan 467 yıla kadar hapis istenen 37 sanığın tamamı beraat etti.

Bayburt Üniversitesi Şair Zihni kampüsünde üniversitenin çeşitli işlerine ilişkin 8 ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek suçlarından haklarında dava açılan ve 178 yıldan 467 yıla kadar hapis istenen 37 sanığın tamamı beraat etti.

İDDİANAMESİ 221, KARARI 67 SAYFA

Aralarında Gümüşhanelilerinde bulunduğu davanın Aralık ayı başında sonuçlanmasının ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandıran sanık avukatlarından Ali Haydar Dereli, 221 sayfa iddianameyle başlanan davanın kararının da 67 sayfa olarak verildiğini ve tüm sanıkların beraat ettiğini söyledi.

6 SANIK 10 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, 2011 yılında başlayan soruşturmada 6 sanığın 10 ay boyunca tutuklu kaldığını kaydeden Dereli,  2012/10 esas numarasıyla görülen davanın yaklaşık 3 yıl sürdüğünü ve mahkemenin verdiği karara göre sanıkların yaptıkları eylemde herhangi bir suç olmadığını, ihaleye fesat karıştırılmadığı, hatta devletin zarar değil, bilakis kara geçtiği, rüşvet alma ve verme işinin de olmadığının ortaya çıktığını belirtti.

27 AVUKATLI, 3 BİLİRKİŞİ RAPORLU DAVA

Sanıklara 178 yılla 467 yıl arasında ceza istenen davada mahkemenin her sanığa bir avukat talebinde bulunduğunu ve davanın 27 avukatla görüldüğünü belirten Dereli, “3 yıllık soruşturma, 3 bilirkişi raporu doğrultusunda bu sanıkların herhangi bir suç işlemediği ortaya çıktı ve tüm sanıklar beraat etti.” dedi.

“HAKLARINDA 467 YIL HAPİSTE İSTENSE İNSANLAR SONUNDA BERAAT EDEBİLİYOR”

Sanıklardan 3’ünün memur olduğunu ve hepsinin görevine döndüğünü dile getiren Dereli, basında suçlu olarak lanse edilen bazı sanıkların şehri terk etmek zorunda kaldığını belirterek, “Haklarında 467 yıl hapiste istense insanlar sonunda beraat edebiliyor” ifadelerini kullandı.

Dereli, soruşturmanın ihaleye katılan müteşebbislerden birisinin ihale kendisine kalmayınca şikayetçi olması sonucu başladığını, şikayetçi olanın daha sonra hem şikayetçi hem de sanık olarak yargılandığını da sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.