Gümüşhane Haberleri

Biyosidal uygulayıcı eğitimi yapıldı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sivas, Trabzon, Ordu ve Gümüşhane’den müracaat eden katılımcılara Biyosidal Uygulayıcı Eğitimi verildi.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sivas, Trabzon, Ordu ve Gümüşhane’den müracaat eden katılımcılara Biyosidal Uygulayıcı Eğitimi verildi.

Eğitimle ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 10. Maddesinde “uygulayıcı” olarak çalıştırılacak personelin bu yönetmeliğin 17. maddesinde belirtilen hususlara aykırı olmayan ve 18. maddede belirtilen sağlık raporuna sahip olup, Bakanlıkça belirlenen eğitime katılmış ve sertifika almış kişilerden oluşmasının istendiğini ve sertifika eğitiminin Bakanlıkça veya Bakanlığın uygun gördüğü kurum veya kuruluşlarca verilebileceğini hatırlattı.

GÜMÜŞHANE BU EĞİTİMİ VEREN NADİR İLLERDEN BİRİSİ

İl Sağlık Müdürlüğü personellerinden Çevre Mühendisi Ender Ülker, Biyolog Fahri Yalçın, Kimyager İsmail Maz ve Çevre Sağlığı Teknisyeni Fatih Kan’dan oluşan eğitici ekibin Sağlık Bakanlığınca, Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesine Biyosidal Ürün Uygulama Eğitimi Düzenleme Yetki Belgesi verildiğini kaydeden Pehlivan, “Sağlık Müdürlükleri düzeyinde bu yetkiyi alan nadir illerden olmamız ilimiz açısından ayrı bir güzellik. Bu manada çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

11 KİŞİYE SERTİFİKA VERİLDİ

Eğitimde, ilkyardım, kişisel koruyucu donanım, dezenfektanlar, koruyucular, haşere kontrolü için kullanılan ürünlerin etkileri, uygulama araçları ve kullanımı, kronik zehirlenmeler, biyosidal ürünlerin depolanması ve taşınması konularında bilgiler verildiğini aktaran Pehlivan, eğitim sonunda katılım şartlarını sağlayarak başvuru yapan ve eğitime katılarak, yapılan sınavda 70 puan ve üzeri puanla başarılı olan 11 kişinin sertifika almaya hak kazandığını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.