Gümüşhane Haberleri

Cenazelere koronavirüs ayarı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de cenazeler vakit namazlarının ardından değil de ara saatlerde kılınmaya başladı.

Gümüşhane’de cenazeler vakit namazlarının ardından değil de ara saatlerde kılınmaya başladı.

Tüm dünyada etkili olan ve Türkiye’de de görülmeye başlayan yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde cemaatle namaz kılınmaması uygulamasının ardından cenaze namazlarına da düzenleme getirildi.

Virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için insanların kalabalık olarak bulunduğu ticari işletmelerin kapatıldığı Gümüşhane’de yine kalabalık kitlelerin katıldığı cenaze namazlarına da saat ayarı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle Gümüşhane’de öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazları saat 11.00’de, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazları da saat 14.00’te kılınacak.

Hastalığın Türkiye’de yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirler kapsamında ayrıca cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması kararı da alındı.

Taziye evleri ve çadırları da bu süreçte kullanılmayacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.