Gümüşhane Haberleri

Çetin Oranlı konuk oldu

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün düzenlediği ve sektörden uzman isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam eden “Gazetecilik Söyleşileri” çevrimiçi söyleşilerinin bu haftaki konuğu Gazeteci-Yazar Dr. Çetin Oranlı oldu.

Geçtiğimiz hafta gazeteci-TV programcısı Şaban Özdemir’in konuşmacı olduğu etkinliğin bu haftaki konuğu ise Gazeteci-Yazar Dr. Çetin Oranlı oldu. 

Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan’ın moderatörlüğünde çevrimiçi ortamda gerçekleşen söyleşide Dr. Çetin Oranlı, gazetecilikte okuma alışkanlığı ve algıların açık olmasının önemine vurgu yaparak mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. 

Gazeteciliğe İletişim Fakültesi’nde öğrenciyken stajyer muhabir olarak başladığını dile getiren Dr. Çetin Oranlı, ardından kadrolu muhabirlik yaptığı dönemlerde yazılar kaleme aldığını belirterek, “Yoğun bir gazetecilik çabasının içerisine girdim öğrenciyken. Zordan kaçmadım, hatta zorlara talip oldum. Özel röportajlar, söyleşiler; o zorluklar o çabalar sonucunda buralara geldim. Mesleğe başladığımdan itibaren gazetecilikte hep bir fark ortaya koymaya çalıştım. Zorlukların hep geçici olduğunu bilerek ve öyle düşünerek geriye bakıyorum” dedi.

Gazetecilik bölümü öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Dr. Oranlı, “İlk olarak mutlaka okuma alışkanlığı edinin, ayrıca algılarınız açık olsun. Çevrenizdeki her şeye, insana dair hikâyelere önem verin. Her insanın bir hikayesi olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Yazma alışkanlığınız olmalı. Anlatma kabiliyetiniz olmalı. İletişim alanı edebi bir alan. Biraz daha pratik edebiyat ama anlatma kabiliyeti önemli. İyi gazetecilerin hatıraları okunmalı, köşe yazıları takip edilmeli. Bir insan okudukça kendine pencereler açar. Hayata dönük sorular soruyor ve cevaplar arıyorsanız yeni pencereler açıyorsunuz demektir. Gazeteciler kendini entelektüel açıdan yetiştirmeli. Sanata, edebiyata, sinemaya ilgi duymalıdır. Günümüzde herkes gazeteci, eline telefonu alan sosyal medyada gazeteci oluyor; ama gazetecilikte başka şeyler de gereklidir. Başkalarının görüşünü de almak gerekiyor. Ayrıca gazetecilik bir birikim işi etik değerlere önem vermek gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonunda İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan, katılımlarından dolayı Dr. Çetin Oranlı’ya teşekkür ederek, “Gazetecilik Söyleşileri”nde önümüzdeki haftalarda sektörden uzman isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. 

Seri bir şekilde devam eden ve sektörden uzman isimleri öğrencilerle buluşturan “Gazetecilik Söyleşileri” etkinliği için Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen ‘Gazetecilik Söyleşileri’nin ikincisinde alanında uzman olan Gazeteci-Yazar Dr. Çetin Oranlı’yı konuk etmekten mutluluk duyduk. Seri bir şekilde çevrim içi olarak devam eden söyleşilerde öğrencilerimizin kişisel gelişimlerinin yanında sektöre dair bilgiler edinmesi ve uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmaları büyük bir öneme sahiptir. Bu vesileyle de programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan olmak üzere katkı sunan hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Sektöre dair engin bilgileri ve tecrübeleri öğrencilerimize aktarmak amacıyla vakit ayırıp, programa katılan Gazeteci-Yazar Dr. Çetin Oranlı’ya da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.