Gümüşhane’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2018 yılında çiftçilere yönelik başlatılan gece eğitimleri devam ediyor.
Çiftçilerin teknik konularda eğitilmesi, tarımsal ve hayvansal konularda bilinçlendirilmesi, desteklemelerle ilgili bilgilendirilmesi, Bakanlık faaliyetlerinden haberdar edilmesi ve hayvan hastalıkları ve buzağı ölümleri ile ilgili üreticilere kurumun uzman personeli tarafından köylerde gece eğitimi toplantıları düzenleniyor.
Çiftçilerin sorunlarını öğrenmek ve güncel bilgiler hakkında, günün ihtiyaçları doğrultusunda gerekli bilgileri aktarmak amacıyla çiftçilere yönelik başlatılan gece eğitimleri il merkezi ve ilçelerde devam ediyor.
Yapılan gece eğitimine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Edip Birşen, Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürü Özgür Oytun Ören, Veteriner hekimler ve çiftçiler katılıyor.
Eğitim çalışmalarının gece eğitimi şeklinde yapılması sayesinde çiftçilere daha fazla zaman ayırma imkanı bulunarak "Bize Gelemeyen Çiftçimizin Ayağına Biz Gideriz" sloganıyla çiftçilerin sorunlarını yerinde öğrenme imkanı ile eğitim çalışmalarının gece eğitimi şeklinde yapılması sayesinde ise çiftçilere daha fazla zaman ayırma imkanı bularak çiftçilerin sorunlarını yerinde öğrenme imkanı bulunuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdürü Edip Birşen, büyükbaş hayvancılık işletmelerinde devamlılığın ve karlılığın birinci altın kuralının hastalıkları önlemek ve yılda bir buzağı almak olduğunu belirterek, “Hayvancılıkta ekonomik kayıpların en önemli nedenlerinden biri olan buzağı ölümlerinin önlenmesi, milli ekonominin can damarlarından olan hayvancılığın temelini oluşturmaktadır. Hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında 2017 yılında başarılı bir yıl geçirilmiş olup, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın '2018 yılını hayvan hastalıklarıyla mücadele ve buzağı kayıplarının önlenmesi yılı' olarak ilan etmiştir. Bu kapsamda çalışmalarımıza yoğun bir şekilde ilçe müdürlüklerimizle beraber bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda yürütülmektedir. Hedefimiz buzağı kayıp oranlarının yüzde 5 seviyelerine düşürülmesidir” dedi.
Yapılan bilgilendirme sunumların ardından çiftçilerin karşılaştığı sorunlar ve istekler dinlenerek karşılıklı soru cevapların ardından gece eğitimi son buldu.