Gümüşhane Haberleri

Çocuklara 112 bilinci aşılanıyor

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Sağlık Bakanlığı yüzde 95’ler oranında asılsız çağrı alan 112 Acil Servis bilincini geliştirmek için çocuklara yönelik medya kampanyası başlattı.

Sağlık Bakanlığı yüzde 95’ler oranında asılsız çağrı alan 112 Acil Servis bilincini geliştirmek için çocuklara yönelik medya kampanyası başlattı.

Yaşama Yol Ver sloganıyla başlatılan kampanyanın ilk etkinliği ile Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunda düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, sağlık yöneticileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Acil sağlık hizmetlerinin vatandaşlara her türlü acil hastalık ve yaralanma halinde 7 gün 24 saat ücretsiz olarak verildiği ifade edilen toplantıda 112’ye gelen çağrıların yüzde 95’inin asılsız çağrı olduğu belirtilerek, toplumda 112 arama bilincini geliştirmek için öncelikle geleceğin teminatı olan çocuklara bu eğitimlerin verilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Tanıtım kampanyasının 2016 yılı içerisinde devam edeceği ve il genelinde ki bütün okullara ve aynı zamanda gerek merkezde gerekse bütün ilçelerde vatandaşlara yönelik programlar da düzenleneceği ifade edildi.

Okul öğrencileriyle karşılıklı soru-cevap şeklinde gerçekleşen sunumda 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerinden sağlık memurları Ebubekir Sıddık Şekerli ve Osman Akyüz öğrencilerin 112 Acil ve Ambulans sistemleri konusunda duyarlılıklarını ve bilgi seviyelerini arttırmak, kaza, hastalık, yaralanma durumlarında 112'ye nasıl ulaşacakları kavramının öğretilmesi ve 112 Acil Yardım Bilincinin oluşturulması amacıyla eğitim sunumu ve 112 tanıtımı gerçekleştirildi.

Eğitimin ardından kurulan stantlarda çeşitli promosyonlar dağıtılırken, ayrıca okul bahçesinde bekletilen ambulans ve ekipmanlar da tanıtıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.