Kulüp üyesi 14 sporcunun katıldığı ve Gülaçar köyü Artabel yaylasından başlayan yürüyüş, yaklaşık 2 saat sonra 2 bin 720 metrede ki "Küçük Göl"de son buldu. Sporcuların her birinin yaklaşık 30-40 kilo yük taşıdığı yürüyüş boyunca rengarenk çiçekleri, coşkun akan derelerin yanından geçiş yapıldı. Yürüyüş boyunca aşırı su kaybetmemek için sık sık mola veren ekip bölgede adına Küçük Göl denilen fakat tabiat parkının en büyük gölünün kenarına çadırlarını kurarak kamp yaptı.
Çadırların kurulmasının ardından iftar hazırlıklarına başlayan ekip, getirdikleri odunlarla yaktıkları çoban ateşinde kara demlikle çay demleyerek iftardan sahura kadar olan zaman diliminde içti. İftar vakti geldiğinde telefonla Gümüşhane'den bilgi alan sporcular oruçlarını öyle açtılar.
İftar yemeğinin ardından kemençe eşliğinde horon oynayan sporcular, yanan çoban ateşinin etrafında da saatlerce sohbet etti. Zaman zaman anlatılan fıkralarla hoş anlar yaşayan sporcular zaman zaman da dağlarda yaşadıkları anıları anlatarak gece boyunca koyu bir sohbete tutuldu.
Eskişehir'de yaşayan sporculardan Osman Nebioğlu, Gümüşhane'de ki dağcılık faaliyetlerini GÜDAK'la takip ettiğini ve bu spora karşı olan ilgisinin arttığını belirterek, kullandığı yıllık izinde ilk işinin GÜDAK'la kendisini doğaya bırakmak olduğunu söyledi. Nebioğlu, yıldızlara oldukça yakın olan bölgede iftar ve sahur yapmanın güzelliğini yaşadıklarını da sözlerine ekledi.
GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Artabel bölgesine tırmanış yaptıklarını belirterek, "İftar ve sahurumuzu göllerin kenarında yaptık. Çok güzel bir etkinlik oldu. Toplam 14 kişiyle yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Çıkışta oruçluyken oldukça zorlandık. Çadır, mat, tulum gibi kamp malzemeleri ve yiyecek malzemelerimizin yer aldığı sırt çantaları oldukça ağırdı.
Ertesi gün öğle saatlerinde kamptan dönüşe geçen sporcular, farklı bir güzergahtan yürüyüşe başladıkları noktaya ulaştı. Bu sırada sıcak havanın etkisiyle bunalan sporcular, coşkun ve buz gibi akan dereye kendilerini bırakarak serinledi.
ARTABEL TABİAT PARKI
Artabel Tabiat Parkı: 22.12.1998 tarihinde, 5 bin 859 hektar büyüklüğündeki alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı olarak ilan edildi. 20'nin üzerinde buzul gölü, topografik ve jeomorflojik yapısı ve insan sağlığına faydalı atmosferi ile bölgenin turizme kazandırılması için çalışmalar sürdürülüyor.