Gümüşhane Haberleri

Demir: Gümüşhane neden Konya olmasın?

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, 5 yıl önce temeli atılan fakat bitirilemeyen Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi külliyesinin biran önce bitirilmesini ve buranın şehre bir kimlik kazandırması gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada herkesin bir kimliği olduğu gibi şehirlerin de kimliği olduğunu kaydeden Demir, “Bazı kimseler çok baskın şekli ile tanınmakta bazı kimiler ise tanınmayı beklemektedir. Misalen Mevlana denince akla nasıl Konya geliyorsa Ahmet Ziyauddin denince de akla Gümüşhane gelmelidir. Osmanlının son dönem ulemalarından gönül ve ilim insanı Ahmet Ziyauddin Osmanlı’nın son dönemine ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına hatta 90 yıllara kadar devlet ve bürokrasiye yön ve şekil vermiştir” dedi.

Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde ilgi ile takip edildiğini fakat aynı ilgiyi doğup büyüdüğü ve ismi ile anılan şehir olan Gümüşhane’de görmemenin hem kayıp hem de üzüntü verici bir durum olduğunu vurgulayan Demir, “Gümüşhane Belediyesi Binasının girişlerinde adı ile veciz sözü ile anılmakta ise de bu kısık sesin ve ilginin kimseye faydası olmamaktadır. Yakın bir zamanda Ahmet Ziyauddin Hazretlerinin doğduğu mahalledeki cami restore edilmiş ve çevresindeki alana külliye inşaatına başlanılmıştır. Ama ne oldu ise uzun bir zamandan beri inşaatta en ufak bir ilerleme kat edilmemiş ve yapılan eserler çürümeye terk edilmiştir. Bu durum şehrimiz adına çok üzüntü vericidir.  Nasıl olurda böyle bir proje ihmal edilir. Neden inşaat tamamlanmamıştır. Bu işin sorumluları kim? Artık bu ilgisizlik ve bu terk edilmişlik haline son verilmelidir” diye konuştu.

Gümüşhanevi Dergâhının banisi olarak bilinen ve eserleri ile yetiştirmiş olduğu talebelerinin bir çağa damgasını vuran Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretlerinin kendi şehrinde şehre kimliğini kazandıracak kadar etkili şahsa yeterince değer verilmemesi çok üzüntü verici bir durum olduğunu ifade eden Demir, “Eğer biz de bir Konya olmak istiyorsak önce buna niyet etmemiz ve bu yönde çaba göstermemiz gerekmektedir. Bu manada yapılması gereken öncelikle yarım kalan eserin bir an önce bitirilmesi ve de Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane Belediyesi Başkanlığında panellerin tanıtım konferanslarının hem ulusal hem de uluslararası kapsamda yapılmalı ve şehrimize kimlik kazandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.