Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin Gümüşhane açısından çok önemli olduğunu belirterek “Hali ile kıymeti bilinmeli ve zatıâlilerine şehrimiz adına yatırım ve hizmetlere dönük dosya sunulmalıdır” ifadelerini kullanan Demir, bu manada Milletvekillerinden şehrin siyasi partilerini, ticaret odasını, esnaf odalarını, iş insanlarını, sanayi temsilcilerini ve STK’larını bir araya getirmesi ve kapsamlı bir istişare toplantısı yapmasının elzem olduğunu kaydetti.
"Şehrimizin önemli yatırımlara ihtiyaç bulunmaktadır"
“İktisad eden darlık görmez istişare eden de yanılmaz” ilkesi uyarınca tek akılla değil ortak akılla iş yapılırsa Gümüşhane için bu ziyaretin fırsata çevrilebileceğinin altını çizen Demir, “Son dönemde yaşanan yüksek enflasyon beraberinde işsizliği ve göçü artırmıştır. Bu sebeple ilimizin ekonomik varlığı ve istikrarı için önemli yatırımlara ihtiyaç bulunmaktadır. Hangi yatırıma öncelik verilmesi gerektiği ise elbette ki ortak aklın ürünü olmalıdır. Misalen Organize Sanayi Bölgesi için yatırım teşvik programı kapsamında derecesinin değiştirilmesi ve bazı muafiyetlerin yatırımcılara tanınması – maden sektöründe kalıcı ve uzun vadeli yatırım ve işletmelere teşvik verilmesi şehrin canlılığını artıracaktır. Tarım ve hayvancılık, yayla turizmi, inanç turizmi, kış turizm gibi alanlarda yapılacak ufak çaplı yatırımlar bile şehre ayrı bir vizyon katacak ve şehrimizi cazibe haline getirecektir” dedi.
İktidara en fazla destek veren Gümüşhane’nin tüm bu yatırımları fazlası ile hak ettiğini vurgulayan Demir, “Yol, tünel gibi ulaşım alanında yapılan yatırımlar şehrimizin ulaşımdaki avantajını artırmış hizmet kalitesini yükseltmiştir. Lakin Gümüşhane – Erzincan yolunun uzun bir zamandan bu zamana devam etmesi ve bitirilmemesi yine Kürtün yolundaki kaymalar ve yolun ara ara kapanması sebebi ile bu yolların da acilen yatırım planına alınması gerekmektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılaşmaya başlanan şehrimizde yanlış imar ve uygulamalar ile maalesef şehrin içinde yer alan meyve bahçeleri katledilmiş o güzelim konaklar yıkılmış şehrin Daltaban mevkiindeki tarihi yapılar- hamamlar- camiler dükkanlar yıkılmış adata kültür katliamı yapılmıştır” diye konuştu.
Bu manada Gümüşhane’de var olan konakların korunması ve de turizme kazandırılması, bu yönde Kastamonu- Safranbolu örneklerinde olduğu gibi butik turizmin canlandırılması gerektiğini dile getiren Demir, “Şehrimizde yer alan konaklara baktığımızda Av. Hüseyin Eskicioğlu ve Ali Fuat Kadirbeyoğlu konaklarının şehrin merkezinde yer almasına rağmen kimsesiz ve kaderine terk edilmiş ve yıkılmaya yüz tutmuş olmaları belediyeciliğimiz açısından kötü bir karnedir. Yine yapılan büyük kazılara rağmen bir türlü bitirilmeyen projelerin varlığı şehre terk edilmiş bir hava katmaktadır. Bu manada belediyemizin gönül belediyeciliği havasını bırakıp özüne dönmesi ve hizmet belediyeciliğini benimsemesi ve laf yerine icraat üretmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Hasan Balki 1 Yıl Önce
Herşey çok güzel ve sorunsuzmuş gibi gösterilip uğurlanacak maalesef.
Ünal Tiryakioğlu 1 Yıl Önce
Akın bey gümüşhane için fikir üreten ortaya koyan bir Gümüşhane li bakalım bu ziyaretten ne kadar faydalanacağız kent ormanı yolundaki gecekondu sahiplerinin mağduriyetleri cumhur başkanımıza iletilmeli.