Demirağ, yaptığı açıklamada Harşit Çayı üzerinde enerji üretimi amacıyla yapılan ve oluşturduğu görsel güzelliğin yanında kafes balıkçılığı ve amatör balıkçılığın da sıklıkla yapıldığı baraj gölleriyle ilgili bir dizi öneride bulundu.
Kafes balıkçılığı faaliyetleri ile öne çıkan Kürtün ve Torul Baraj Gölünde kafeslerden çıkan alabalıkların gölde üreyerek oluşturdukları popülasyon nedeniyle vatandaşların baraj gölü kıyılarında olta balıkçılığı yaptıklarını kaydeden Demirağ, “Göl kıyılarında bu konuda güvenli alanlar olmadığından dolayı vatandaşlarımız güvensiz ve tehlikeli bir şekilde olta balıkçılığı yapmaktadırlar. Baraj gölü kenarlarında vatandaşlarımızın güvenli şekilde balık tutması için belediye tarafından alanlar oluşturulup, bu alanlarda balık tutanlara yönelik ihtiyaç giderecekleri ve tuttuğu balıkları pişirip yiyebilecekleri sosyal alanlar yapılmalıdır. Bu sayede hem vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde bu sporu yapması sağlanabilecek hem de bu sayede ilçemize olta balıkçılığı meraklılarına yönelik olarak turistik bir potansiyel kazandırılmış olacaktır” dedi.
Şu anda denetimsiz bir şekilde yapılan avlanma nedeniyle göldeki balık popülasyonunun olumsuz etkilendiğini öne sürerek bu şekilde avlanmanın devam etmesi durumunda gölde tutulacak balık kalmamasının bile söz konusu olacağını iddia eden Demirağ, “Yapılmasını önerdiğimiz avlanma alanlarının dışında balık tutulması yasaklanarak ve bu alanda tutulan balık miktarının da denetim altına alınarak göldeki balık popülasyonunun korunması sağlanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.
Ünal Tiryakioğlu 7 Ay Önce
Balık tutulan alanların güvenli hale getirilmesi çok iyi tabi sonrasında güvenli yerlerden para alınmassaa insanların hafta sonları stres attığı bir bir activitesi var onun da yasaklanması iyi olmaz.Balık oltayla tutma ili bitmez para karşılığı kiralarsanız ağ ile adam denetimsiz balık avlar ve balık biter sonra balık mevcudu artsın diye bekleriz.