Gümüşhane Haberleri

Demir'den turizm vurgusu

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, her yönüyle alternatif turizm için ideal bir şehir olan Gümüşhane’de Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne sahip çıkılmasını istedi.

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, her yönüyle alternatif turizm için ideal bir şehir olan Gümüşhane’de Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne sahip çıkılmasını istedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada turizm sektörünün ülke ve millet açısından ne kadar hayati ve önemli bir sektör olduğunu Rus krizi ile bire bir yaşandığını kaydeden Demir, “Bu kriz sonrası başta Antalya olmak üzere turizm sektörünün canlı olduğu birçok ilde otel ve işyerlerinin kapandığına bölge ve ülke ekonomisinin ciddi manada etkilendiğine şahit olduk. Lakin başta Trabzon olmak üzere Gümüşhane gibi Doğu Karadeniz de bulunan illerimizde turizm sektörü çok canlı geçmektedir. Sadece bayram tatilinde Karaca Mağarasına on bin ziyaretçinin geldiği, Uzungölde bayram trafiği nedeni ile araçların saatlerce yolda kaldığı gerçekliği bunu açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

“GÜMÜŞHANE’DE TURİZMİ CANLANDIRMAK HEPİMİZİN EN BAŞLI VAZİFESİ”

Eskiden turizm denilince akla deniz ve sahilin geldiğini, Antalya ve Akdeniz kıyılarında oluşan ve dışa bağımlı bu sektörün bir kriz halinde çöktüğüne şahit olduklarını dile getiren Demir, “İşte bu sebep ile deniz ve sahil dışında ki turizm sektörüne ağırlık verilmeli ve yaylaları, gölleri, şelaleleri, mağaraları, tarihi ve kültürel yapıları ile inci mahiyetinde olan Gümüşhane gibi iller canlandırılmalıdır. Gümüşhane her yönü ile alternatif turizm için ideal bir şehirdir. Bu manada kalkınma ajansı da Gümüşhane açısından önceliği turizm sektörüne vermiştir. Bakir bir coğrafyası tarihi ve kültürel zenginlikleri ile alabalık ve yayla işletmecilikleri ile pestil, köme ve kuşburnusu ile oldukça zengin çeşitliliği olan ilimizi tanıtmak ve bu manada alt yapı ve yatırımlarla bu şehri canlandırmak hepimizin üzerine düşen en başlı vazifedir” diye konuştu.

“TURİZMDE HİZMET SEKTÖRÜNE EN BÜYÜK KATKIYI TURİZM LİSESİ VERİYOR”

Turizm sektöründe tarihi, kültürel, coğrafi zenginlikler kadar önemli olan bir unsurun da hizmet sektörü olduğunu kaydeden Demir, bu noktada Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin önemli bir vizyon ve misyon yüklendiğini belirterek, “Hizmet unsurunun kaliteli olması bu sektörü canlı kalmasını ve ilerlemesini sağlar yoksa ne kadar zenginliğiniz olsa da bunu arz etmesini bilmiyorsanız elinize bir şey geçmez. Gümüşhane bu manada da çok şanslı bir ildir. Zigana Teknik Turizm Lisesi bu alanda ki boşluğu doldurmuş, eğitimi ile eğitim kadrosu ve teknik ve uygulamalı eğitimleri ile Gümüşhane de kaliteli gençlerin yetişmesine vesile olmaktadır. Başta protokol programlarında ki sunum maharetleri ile olmak üzere Gümüşhane de bu alanda faaliyet gösteren iş yerlerinde ki hizmet ve sunumları ile göz doldurmaktadırlar.  Bu manada böyle bir kadronun yetişmesine vesile olan ve büyük değer verenlere teşekkür ederiz. İnşaallah bu dönemde de aynı hassasiyeti yeni valimizden ve milli eğitim müdürümüzden bekliyoruz. ‘Hizmet eden himmet/izzet bulur’ özlü deyişi ile bize ufuk olan Ziyauddin Hazretleri gibi milletine, memleketine hizmet etmeyi aşk bilen gönül erlerinin yanında yer almalı ve millete hizmet için kolları sıvamalıyız. Zigana Teknik Lisesini bu manada teknik ve fiziki anlamda güçlendirmek. Bu şehrin geleceği açısından elzemdir. Güçlü ve kalkınmış bir Gümüşhane için değerlerimize ve kadromuza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.