Gümüşhane Haberleri

‘Doğduğumuz yere borcumuz var’

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın, çalışma arkadaşlarıyla birlikte Gümüşhane basınıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek kurumun vizyon ve misyonu ile projelerinden bahsetti.

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın, çalışma arkadaşlarıyla birlikte Gümüşhane basınıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek kurumun vizyon ve misyonu ile projelerinden bahsetti.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Ali Ateş ve yönetim kurulu üyeleri ile yeni kurulan ARGE birimi üyelerinin katıldığı toplantı tarihi Ataç Konağında gerçekleştirildi.

Güçlü bir takım çalışması vurgusu

Toplantıda yaptığı konuşmada güçlü bir takım çalışması ile sonuç alınabileceğinin altını çizen Yalçın, “GÜSİAD’ın İstanbul başta olmak üzere çok sayıda üyeleri var ve bu üyeleri gerçekten çok büyük işlem hacmine sahip. Başta inşaat sektörü olmak üzere üretici firmalar, imalat yapan firmalar, çok güçlü teknolojik firmalar var. Tıp teknolojileri ekipmanları üzerinde, endüstriyel, elektronik, yazılım programları üzerine gerçekten çok güçlü firmalar bulunuyor. Onların çalışma alanlarına belli bir güç takviyesi yapmak suretiyle öncelikle birbirimiz arasındaki ticari iş birliğini, bilgi alışverişini, teknoloji işbirliğini güçlü kılarsak, onların çalışma alanlarına değer katarsak o çalışmadan oluşacak sinerjiden hem GÜSİAD istifade eder hem de en önemlisi Gümüşhane için bir şeyler yapabiliriz” dedi.

“Doğduğumuz yere borcumuz var”

“Doğduğumuz yere borcumuz var” diyen Yalçın, “Bu bir vefadır. Bu bizim genetik kodlarımızda vardır. Geldiğimiz, gittiğimiz yerleri unutamayız. Biz bu duyguyu enerjiye çevirmek istedik. Orada oluşturulacak enerjiden iş adamlarının motive edilmesi durumunda buradaki iş dünyasının belli çalışma alanlarında olunabilir. Burada küçük ölçekli atölyeler olabilir, buralardan bir şeyler alınabilir. Girişimciliğin en önemli unsurlarından birisi takım oyunudur. Konsorsiyumla burada belli yatırımlar olabilir. Ama bunu GÜSİAD başkanı olarak ne ben ne de sadece yönetim kurulu olarak yapamayız. Bu topyekûn bir enerji birikmesi ile olacak bir şey” diye konuştu.

“Motivasyon ve cesaret çok önemli”

Girişimcilikte en unsurun motivasyon ve cesaret olduğunu vurgulayan Yalçın, “Girişim yaparken kaynak sahibi olabilirsiniz. Yani yatırım yapacak kaynağınız olabilir.  O yatırımı çevirecek bilgi birikiminizde olabilir ama üçüncü bileşen olan motivasyon ve cesaret çok önemli. Bunu ancak bir takım oyunu halinde yapabiliriz. Bu takım oyununun da basın çok güçlü bir parça. Biz eğer burada oluşturacağımız enerjiyi birlikte güçlü kılarsak, buranın mülki, yerel yöneticileri, iş dünyasıyla barışık olarak bu gücün birleşmesinde birlikte hareket edilirse o zaman orada belli birikmişleri olan birisi gidip farklı bir vilayette yatırım yapacaksa ‘ya biz burada doğduk, çocukluğumuz burada geçti’ diye arayış içerisinde olanları tetikleme şansımız olur. Buradaki kurumsal ziyaretleri bu yüzden önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Yılda bir kez iş adamları kurultayımızı Gümüşhane’de yapalım istiyoruz”

GÜSİAD’la temas kurmamış iş adamları varsa onlarla temas kurmanın gereğine değinen Yalçın şunları söyledi: “Gümüşhaneli hemşerilerimizin çok sayıda ikamet ettiği iller var. Ankara’da GİAD var. Onlarla da eş güdüm içerisindeyiz. İzmir gibi, Samsun gibi, Kocaeli gibi, Bursa, Çanakkale gibi onların hepsini bir ağ yönetimi halinde toplayalım istiyoruz ki iletişimimizi güçlü kılalım. Sonra bu aidiyeti sağlayacak biraz sosyal temalı, biraz iş dünyası temalı programlarımız oluşursa biz bunu güçlü kılarız. Bu gücü ortaya koyarsak İstanbul Ticaret Odasında, Türkiye İhracatçılar Meclisinde, iş dünyasını sürükleyen sivil toplum kuruluşlarındaki meclislerde bizim arkadaşlarımız olabilir. Bunlar orada olursa orada yürüyen işlem hacimlerinin de içinde olurlar. Yani biz iş dünyasını tetikleyen STK’ların içinde dinamik olarak görev alırsak hemşerilerimizin işlem hacimlerine katkı sağlarız. Biz GÜSİAD mensupları ile birlikte yılda bir kez iş adamları kurultayımızı Gümüşhane’de yapalım istiyoruz.”

“Bölgesel kalkınmayı tetikleyecek bir çalışma grubu oluşturalım”

GÜSİAD olarak bir 5G ve DOKİŞ adlı projeleri olduğunu ifade eden Yalçın, “Bizim bir diğer projemizde 5G. Gümüşhane’nin GÜSİAD’ı gibi komşu illerimizin de iş adamları, dernekleri var. Erzincan, Bayburt, Trabzon, Giresun olmak üzerek Gümüşhane ile beraber beş il. Buna da Doğu Karadeniz İş Birliği Platformu deyip, DOKİŞ adıyla kodladık ve diğer illerin siadları ile de görüştük. Gümüşhaneli iş adamlarının ürettiği ürün ya da pazara sunduklarının aynı zamanda komşu vilayetlerdeki iş adamlarının da bunların müşterisi olmasını tetikleyecek bir çalışma içerisinde olalım dedik. Her yıl bu kurultayları bu illerde yapmayı düşünüyoruz. Böylece bölgesel kalkınmayı tetikleyecek bir çalışma grubu oluşturalım” ifadelerini kullandı.

“Hepimiz destek verirsek marka bir işadamları derneği olmasını sağlayabiliriz”

Gümüşhane temasları kapsamında yerel yöneticilerle buluştuklarını, Eylül ayı içerisinde İstanbul’da ikinci toplantıları düzenleyeceklerini dile getiren Yalçın, “Hayatım boyunca takım çalışmasına inanmış bir insanım. Bu işi daha iyi yapmaktan başka bir planım yok. Politik ve başka bir hedefim yok. Gümüşhane’nin iş dünyasını diğer siadlar içinde nasıl markalaştırabilir ve güçlü kılarızın derdindeyim. Hepimiz destek verirsek marka bir işadamları derneği olmasını sağlayabiliriz” dedi.

Toplantıda GÜSİAD’ın diğer projelerinden de bahseden Yalçın, “Hemşehrilerimizin ilk olarak işlem hacimlerini artırarak bunu organize bir bütünlük içerisinde, sistematik bir şekilde bir araya getirerek değer üretme programları içerisinde olacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.