Gümüşhane Haberleri

Düğün konvoyunda havaya ateş eden şahsa ceza yazıldı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde düğün konvoyunda havaya ateş eden şahıs tespit edilerek idari para cezası uygulandı.

Jandarma tarafından kentte “Eğlencenize kurşun sıkmayın!” sloganıyla sürekli bilgilendirme yapılmasına rağmen geçtiğimiz günlerde Kürtün ilçesi sınırlarındaki Güvende yaylasında bir kadının yorgun mermi nedeniyle yaralanmasının ardından denetimler sıklaştırıldı.

Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar Beldesinde düğün konvoyunda havaya ateş edildiği ihbarını alan Jandarma asayiş ekipleri bölgede araştırma yaptı.

Araştırma sonucu düğün konvoyunda havaya ateş ettiği tespit edilen H.K. isimli şahıs yakalanarak idari para cezası uygulandı.

H.K’ya Kelkit Cumhuriyet Savcılığından alınan talimatla adli süreç te başlatıldı.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever de geçtiğimiz günlerde yaptığı temmuz ayı asayiş toplantısında “Yaz mevsiminde yaylalarda, yerli ve yabancı turistlerin de katılımı ile festival ve şenlikler düzenlenmekte olup, bu dönemde ilimizdeki nüfus hareketliliği artmıştır. Devletimizin temel görevlerinden biri de vatandaşlarımızın yaşam hakkını savunmak, bulunduğu her ortamda huzur içinde olmalarını sağlamaktır. Gümüşhane genelinde gerçekleştirilecek; düğün, uğurlama ve yayla şenlikleri gibi etkinlikler öncesi ve sonrasında, bireysel kutlama amaçlı ateşli silahlar ile havaya ateş açılmaması yönünde tüm vatandaşlarımızdan duyarlı davranmasını, rica ediyorum. Eğlencenize kurşun sıkmayın!” ifadelerini kullanmıştı.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.