Gümüşhane Haberleri

Engelli Bireylerden Engellenmeyen Bireylere Projesi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yürüttüğü “Engelli Bireylerden Engellenmeyen Bireylere” projesinin resim ve kompozisyon yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yürüttüğü “Engelli Bireylerden Engellenmeyen Bireylere” projesinin resim ve kompozisyon yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Tuncay, Aynur Bilgin, Bülent Ağaç, İbrahim Taş, Nusret Bulut, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, “Engelli yavrularımız için yapılan ve bizlerin de her zaman birer engelli adayı olduğumuzu yeniden hatırlatan bu güzel projede yer alan ve emek veren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Projenin yürütücüsü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Nihat Dülgeroğlu ise günlük hayatta yetersizliklerinden etkilenmiş bireylerin karşılaştığı tüm güçlükleri normal bireyler üzerinde uygulamasını rahat simülasyonlar ile yaşatarak, empati kurmalarını sağlayıp yetersizlikten etkilenmiş bireylere yönelik olumsuz ya da eksik tutum ve değerleri olumlu yönde değiştirmeği amaçlayan projenin, Gümüşhane’de ki tüm ortaokul öğrencilerini hedeflediğini söyledi.

Dülgeroğlu, Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görevli öğretmenlerden oluşan proje ekibinin il merkezindeki tüm ortaokul öğrencilerine simülasyon gözlükleri, koltuk değnekleri, tekerlekli sandalyeler de kullanarak rehberlik etkinliği olarak sunum yaptığını, oluşturulan eğitim materyallerinin ulaştırıldığı ilçelerdeki tüm 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencileriyle de serbest rehberlik etkinliği olarak yapıldığını, proje kapsamında 8 bin 500 adet materyalin öğrencilere verildiğini, yarışmalara katılan 154 öğrencinin tümüne dereceleriyle bağlantılı 326 adet okul malzemesi ile ödüllendirildiğini, ödül ve katılım hediyelerinin öğrencilerin okullarına gidilerek verildiğini belirtti.

Öğrencilerin okullarında yapılan ödül törenlerinin büyük bir ilgi uyandırdığını ve teşvik edici olduğunu kaydeden Dülgeroğlu, engelliliğe ilişkin farkındalık kazandırmayı amaçlayan projenin başarılı olduğunu ve amaçlarına çok büyük oranda ulaştığını ifade etti.

Düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi esnasında, öğrenciler yaptıkları resimlerinde neler çizdiklerini anlattıklarında katılımcılar gözyaşlarını tutamadı ve salonda duygu seli yaşandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.