Gümüşhane Haberleri

Festivalde ilk gün konserleri tamamlandı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane'de bu yıl 27'ncisi düzenlenen ve bugün başlayan Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu-Pestil-Kültür ve Turizm Festivalinin ilk gün konserleri tamamlandı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan festivalin akşam bölümünde trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesinde vatandaşlar açılan stantları gezdi, konserleri dinledi.

İlk olarak Halil Soydaş'ın sahne aldığı programda daha sonra Arifhan Saraç ve Yunus Emre Mansız sahne aldı.

Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan Baba Gammar grubunun rock konserinin ardından Gümüşhane'nin kadife sesli genç sanatçılarından Onur Akgül sahne aldı.

Sanatçılara plaketleri takdim ettikten sonra söz alan MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, programı düzenleyen, emek veren herkese, stant açanlara ve katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasında, “Gümüşhane'de böyle güzel programları görünce gerçekten biz de seviniyoruz, mutlu oluyoruz. Gümüşhane her şeyin en güzeline layık. İnşallah daha güzel günlerde, daha güzel ortamlarda birlikte, beraber yine olacağız. Her günümüz böyle olsun. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Vedat Soner Başer de konuşmasında, Gümüşhane ve Gümüşhane insanının her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, “Bizler durmadan gece gündüz sizler için koşturmaya ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu gücü sizlerden alıyoruz. Bu kardeşiniz hiçbir zümreye, hiçbir aileye, hiçbir kesime vefa borcu yoktur, hesap verecek durumu yoktur. Tek hesabı Yüce Türk milletine ve siz Gümüşhanelilere veririm. Başka hiçbir güç tanımıyorum. Gelir gelmez bu şehrin üstündeki, bu Belediyenin üstündeki yükleri kaldırdım. Rantiyecilerin ayağını bu Belediyeden kestim. İnşallah bizden sonra da gelecek idareciler bir daha bu şehrin negatif bir şekilde Türkiye basınına çıkartmayacak. Öyle bir şehir, öyle bir Belediye, öyle bir sistem bırakacağım ki bu sistem gelecek nesillerin garantisi olacak. Bizim hizmetlerimizi bir kesim engellemeye çalışıyor. Bırakıp gittiler, akılları geride kaldı. Ama niyetleri iyi değil. Halen bir şeylerin peşindeler. Bunları siz de çok iyi biliyorsunuz. Ama bizim ayağımıza pranga vuramayacaklar. Bizim size hizmet etme aşkımızı ve yeteneğimizi elimizden asla alamayacaklar” diye konuştu” dedi.

Konuşmasında ülke ve il olarak zor günler geçirdiklerini kaydeden Başer, “Ülke olarak da dünya olarak da şehir olarak da. Bugünlerde bizim en büyük gücümüz, birlik ve beraberliğimiz olacak. Dolayısıyla birlik ve beraberliğimizi daha üst seviyelere çıkartmamız lazım. Ben Gümüşhane Belediye Başkanı olarak barış elim havada. Bu elimi iyi niyetle, Gümüşhane’ye katkı koyma niyetiyle burada da bu yemekte de benim de tuzum olsun diyen herkes tutabilir. Ama başka elleri tutmam. Milletimin elinden, Gümüşhane’nin elinden başkasının elini tutmam. Dolayısıyla bugünlerde birlik ve beraber olmak durumundayız. Ülke olarak da. Bizim bayrağımızı indirmeye kalkıyorlar. Bizim ezanımızı susturmaya çalışıyorlar. Bizi diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bizim ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Ama buna güçleri yetmeyecek. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe bu semalarda bu meydanlarda bu caddelerde bizim horonumuz oynanacak, bizim semahımız dönecek, bizim halaylarımız çekilecek. İnşallah kıyamet kopana kadar bu coğrafyada Türk'ün sözü duyulacak, Türk'ün şarkısı söylenecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Başer, bir farkındalık yaparak festivali şehrin önemli caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesine taşıdıklarını belirterek, “İnşallah gelecek yıllarda bunun daha iyisini yapacağız. Üstüne koya koya gideceğiz. Bizim yine en büyük değerimiz kurucu irademiz. Yani cumhuriyete olan bağlılığımız ve değerlerimiz. Bakın bu kardeşiniz Gümüşhane'nin dağ köylerinin birinde doğdu. İlkokulu da orada okudu. Ama bu kardeşinizi Cumhuriyet bu şehre şehremini yaptı. Dolayısıyla bunun kıymetini bilmemiz lazım. Dolayısıyla bizler devletimize ve kurucu irademize sıkı sıkı sarılmamız lazım. Aklım sizde, fikrim sizde, bütün enerjimle bu şehre hizmet etmeye devam edeceğim. Bunu da kimse engelleyemeyecek. Bu da böyle bilinsin. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. İyi eğlenceler diliyorum. Daha güzel günlerde hep beraber olacağız inşallah” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.