Gümüşhane Haberleri

Gazeteciler Turkuaz’ı gezdi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) tarafından Gümüşhane’nin Tekke köyünde kurularak bu yıl eğitim-öğretim hayatına başlayan Turkuaz Koleji kapılarını gazetecilere açtı.

Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) tarafından Gümüşhane’nin Tekke köyünde kurularak bu yıl eğitim-öğretim hayatına başlayan Turkuaz Koleji kapılarını gazetecilere açtı.

GÜSEV Başkanı Vahit Olgun ve Turkuaz Koleji Rehberlik Öğretmeni Yaşar İspir’in eşliğinde okulu gezen gazeteciler, öğrencilerin kişisel gelişimine ve eğitimine katkı sağlayan bir çok aktiviteyi de yerinde inceledi.

Yeni bir eğitim kurumu olarak hizmet veren Turkuaz Koleji, öğrencilerini sadece akademik anlamda değil, farklı uygulamalarıyla da gerçek hayata hazırlıyor. Farklı farklı uygulamalarla öğrencilere önemli katkılar sağlayan okulun içerisinde oluşturulan ‘Bizim Mahalle’ isimli bölümde bakkal, fırın, berber, manav, muhtar, alışveriş merkezi, hastane, otel gibi çocukların kişisel gelişimine yönelik bir çok alanlar oluşturulmuş. Eğitim alanında oldukça iddialı olan okulda yoğunlaştırılmış yabancı dil uygulamalarıyla öğrenciler aldıkları dil eğitiminin pratiğini de burada yapıyor. Öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayan ahşap, seramik, kil ve değerler gibi eğitim atölyelerinin bulunduğu okulda öğrenciler yemek ahlakından adabı muaşeret kurallarına kadar maneviyatı ön planda tutan bütün değerleri öğrenme fırsatı yakalıyor. 110 kişilik konferans salonunun yanı sıra ana sınıflarına kadar özel bahçelerin de bulunduğu okulda öğrencilere 3 öğün yemek veriliyor. Günün 10 saatini okulda geçiren öğrenciler 8 saat ders, 1 saat etüt, 1 saat kişisel gelişim, sosyal aktivite ve kulüp programları gibi eğitimler görüyor.

Okulun eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan GÜSEV Başkanı Olgun, “Okulumuzu açarken Gümüşhane’yle kendimizi kıyaslamadık. Bölgenin ve Türkiye’nin en iyi okulu olacak şekilde dizayn ediyoruz. Araç gereç olarak da öyle. Fiziki mekan olarak da çok güzel. Bizim okulumuzu gezen her veli, ‘mutlaka benim çocuğum burada okumalı’ diyecektir. Konuştuğumuz velilerden olumlu mesajlar alıyoruz. Veliler ‘Eskiden çocuğumuzu okula gönderemezdik, şimdi bir an önce okula gitmek istiyor’ gibi bizlere geri dönüşler yapıyor. Çocuklarımız burada 3 öğün yemeklerini yiyor. Çocuklar okulu ailesinden daha fazla ön plana çıkarmaya çalışıyor” dedi.

Okul servislerini kendi bünyelerinde bulundurduklarını kaydeden Olgun, “Hostes eşliğinde taşıma yapılıyor. Okulun dışarıda olması aslında handikap gibi değerlendiriliyor ama normal eğitim sistemine baktığımız zaman bu dezavantaj değil avantajdır. Çocukların buraya geldikten sonra eğitim dışında düşünebilecekleri hiçbir şey yok” diye konuştu.

Öğrencinin eğitimi için her şeyin ayrıntısıyla düşünüldüğünü belirten Olgun, “Öğrenciyle birebir ders yapılması gerekiyorsa bunlar özel odalarımızda tamamlanıyor. Onun için dışarıda olmamız öğrenciler için avantaj. Veliler Gümüşhane ölçeğinde istiyor. Okul kapısının önünde olsun gitsin gelsin istiyor ama bu eğitim açısından dezavantaj. Biz Gümüşhane’de bunu aşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Okulda toplam 14 sınıfın olduğunu ve her sınıftan bir şubenin bulunduğunu ifade eden Olgun, “Bölümlerimizi eşit ağırlık ve sayısal olarak ikiye ayırdık. Bir de TEOG sınıfımız var. Sınavlar 2 hafta önce oldu. Çocuklarla yaptığımız görüşmelerde öyle zannediyorum ki il düzeyinde birinci olabilecek bir durumdayız. 34 tane öğretmenimiz var. Milli eğitim müfredatına baktığınızda bir öğretmen ortalama 40 öğrenciye düşüyor. Bizim 190 öğrencimiz, 34 öğretmenimiz var. Bu durumda da ortalama 6 öğrenciye 1 öğretmen düşmüş oluyor. Onun için öğrencinin her yönüyle arkadaşlarımız bire bir ilgilenmiş oluyor. Rehberlik düzeyinde 2 öğretmenimiz var. Her branşta da hocalarımız var. Dalında uzman hocalarla beraber çalışıyoruz” dedi.

Öğrencilerin 8 saat ders ve 1 saat etüt şeklinde eğitim aldıklarını belirten Olgun, “Çocuğun sosyal gelişimine ve zekasına katkı sunmak amaçlı kulüplerimiz var. Kabiliyetine müsait alanlar var. O alanda kendilerini geliştiriyorlar” diye konuştu.

Öğrencileri lise ve üniversite sınavlarına hazırlamak amacıyla sınav grupları oluşturduklarını ifade eden Olgun, “TEOG sınavına hazırlanan bir sınav grubumuz ve üniversiteye hazırlanan gruplarımız var. Bunlara da Cumartesi günleri özel ders programı tertip ediyoruz. Ders saatleri buna göre artmış oluyor. Birebir eğitimde de sanki her öğrencimiz özel ders alıyor gibi bir durum içerisinde. Deneme sınavlarımızı sürekli yaparak çocukların kapasitesini eksik yönlerini ona göre tamamlamaya çalışılıyoruz. TEOG’da muhtemelen il birincisi olacağız. İkinci TEOG sınavında da Türkiye derecesine gireceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Turkuaz Koleji’nin bir eğitim kurumu olduğunu ve ticari mantık gütmediklerini kaydeden Olgun, “Tamamen öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla çalışma yürütüyoruz. Umarım Türkiye’nin geleceğine yön verecek liderler yetişir. Bunu da hep birlikte inşallah görmüş olacağız” dedi.

Oğuzhan Bayır
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.