Gümüşhane Haberleri

'Gelin Engelleri Beraber Aşalım' Projesi Kapsamında Yemek Programı Düzenlendi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Gümüşhane Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ‘Gelin Engelleri Beraber Aşalım’ programı gerçekleştirildi.

Gümüşhane İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Gümüşhane Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ‘Gelin Engelleri Beraber Aşalım’ programı gerçekleştirildi.

Engelli vatandaşlara yönelik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi hususunda bilgi alışverişinin yapıldığı programa Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, İl Müftüsü Ercan Aksu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı,  Müftü Yardımcıları Salih Sağlam ve Hüseyin Hacıfettahoğlu, Beyaz Ay Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Gümüşhane Engelliler Sosyal Yardımlaşma Derneği, Gümüşhane Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve engelli vatandaşlar katıldı.

Program, öğle yemeğinin ardından İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Hacıfettahoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz Gümüşhane’deki engelli vatandaşlara yönelik yapılan hizmetler konusunda bilgi verdi.  İşitme engellilere yönelik işaret dili kursunun da Halk Eğitim Merkezi’nde başladığını ifade eden Düz, katılımcı sayısının iyi olduğunu ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Ercan Aksu ise asıl engellerin gönüllerde ve kalplerde olduğuna vurgu yaparak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde kalan engellilere ve çocuklara yönelik, Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimine önem verdiklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Dernekler aracılığıyla ulaşılamayan engelli vatandaşlara ulaşmayı amaçladıklarını belirten Müftü Aksu, “İhtiyaçlar doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte her türlü eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Gelecek talepler doğrultusunda faaliyetlerimizi çeşitlendirip, artırmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Programa katılan kurum müdürlerinden Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı da engelli vatandaşlara hitaben yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Yıl içerisinde düzenlenen kursların ve istihdam konusundaki çalışmaların başarıyla sonuçlandığını ifade eden Aşıcı,  bu çalışmaların geliştirilerek yeni yılda da devam edeceğini belirtti.
 
Dernek temsilcilerinin talep ve temennilerinin de dinlendiği program sonrasında, Şengül Yavuz, engelli vatandaşlarla bir süre sohbet etti.  İşitme Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Köksal ile de sohbet eden Yavuz, en kısa zamanda derneği ziyaret edeceğini ifade etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.