Gümüşhane Haberleri

GÜDAK'tan Santa'ya Foto Safari

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Taşköprü yaylası ve Santa harabelerine gezi düzenledi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Taşköprü yaylası ve Santa harabelerine gezi düzenledi.

Kulüp üyesi 18 kişinin katıldığı gezide, sporcular ilk olarak Taşköprü yaylasında çadırlarla kamp kurdu. Yaylada bulunan Akgüller Turistik tesislerinde ki uygun alanlara kamp kuran sporcular, geceyi burada geçirdikten sonra ertesi gün sabahın ilk ışıkları ile birlikte Gümüşhane’ye bağlı Dumanlı köyünde bulunan Santa Harabelerine foto safari düzenledi.

Onlarca sporcu fotoğraf makineleri ile 7 mahallesi bulunan bölgedeki 5 mahalledeki tarihi ve turistik yerleri hem fotoğrafladı hem de inceleme fırsatı buldu.

Kulüp başkanı Mustafa Akbulut, kulüp olarak sürekli zirve tırmanışı ve doğa yürüyüşü düzenlediklerini, Gümüşhane’nin turizm potansiyeli yüksek bölgelerinden olan Santa Harabelerine de sporcuların talebi doğrultusunda foto safari düzenlediklerini söyledi.

Osmanlı döneminde bir madenci köyü yerleşkesi olan Santa’nın etrafının ormanlarla kaplı ve binbir çeşit çiçek yapısı ile fotoğrafçılar için bulunmaz bir bölge olduğunu ifade eden Akbulut, Santa’da büyük çoğunluğu 19. yüzyıla ait, kilise, şapel, okul, çeşme, kemer köprü ve taş bina örneği bulunduğunu dile getirdi.
//www.flickr.com/apps/slideshow/show.swf?v=109615
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.