Gümüşhane Haberleri

GÜ’de akademisyenlere bilimsel çalışma eğitimleri veriliyor

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi Proje Destek Ofisi (PDO) tarafından ‘Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Makalesi ve Kitap Hazırlama Eğitimi’ başladı.

Gümüşhane Üniversitesi Proje Destek Ofisi (PDO) tarafından ‘Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Makalesi ve Kitap Hazırlama Eğitimi’ başladı.

19-21 Haziran tarihlerinde 3 gün sürecek eğitimde üniversitenin öğretim üyesi ve elemanlarına yönelik makale ve kitap hazırlama konularında eğitimler veriliyor.

Etkinliğin ilk gününde Fen ve Sağlık Bilimlerinde çalışan akademisyenlere bilgi, bilim, bilimsel bilgi, konu seçimi, yayın kurgusu ve etik konularında eğitimler verildi. Verilen teorik eğitimlerin yanında atölye çalışmaları ile uygulamalı olarak yayın hazırlama eğitimi sürdürülüyor. 

Eğitimin ikinci günü sosyal bilimler alanında çalışan akademisyenlere yönelik olacak. İkinci gün etkinliği kapsamında bilgi, bilimsel araştırma, yayın kurgusu, konu seçimi, yayınlama aşamasında karşılaşılan zorluklar, etik ihlal, Mendeley ve atölye çalışmaları ile eğitimler devam edecek. Verilen eğitimin son gününde ise kitap yazma süreci, kaynak tarama, kurgu ve yayınevi ile ilgili bilgiler verilecek. 

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek verilecek eğitimler için şu açıklamalarda bulundu; “Çağımız bilgi çağı… Günümüzde bilim ve teknoloji dünyayı geri dönüşü olmayan bir şekilde değiştirmektedir. Daha donanımlı ve güçlü çalışmalara imza atabilmek için bilimsel altyapımızın da bu değişime ayak uyduracak şekilde güçlü olması gerekiyor. Bunu başarmak bilimsel eğitimlerin verilmesiyle mümkündür. Üniversitemiz Proje Destek Ofisi tarafından bir bilimsel yayının hazırlanmasında izlenecek yol hakkında öğretim üyesi ve elemanlarımıza 3 gün boyunca eğitimler verilecek. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğretim elemanlarımıza yönelik altyapımızı güçlendirmek adına sürekli eğitimler veriyoruz. Verilen ‘Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Makalesi ve Kitap Hazırlama Eğitimi’ etkinliği çerçevesinde de öğretim üyesi ve elemanlarımızın bilimsel yayın hazırlama konularında daha donanımlı olacaklarına inanıyorum. Eğitimlerin verilmesi noktasında öğretim elemanlarımıza başarılar diliyorum. Üniversitemiz Proje Destek Ofisi tarafından verilen eğitimlere katkıda bulunan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Proje Destek Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Nafiz Maden, Prof. Dr. Ferhat Özbek, Doç. Dr. Ahmet Menteşe, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gücer ve Öğr. Gör. Talat Ülker’e de teşekkürlerimi sunuyorum.”
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.