Gümüşhane Haberleri

GÜ’de Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama eğitimi gerçekleştirildi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi, Proje Destek Ofisi tarafından öğretim elemanlarına yönelik olarak ‘Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) Hazırlama Eğitimi’ üniversite Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi, Proje Destek Ofisi tarafından öğretim elemanlarına yönelik olarak ‘Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) Hazırlama Eğitimi’ üniversite Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programda bilgi, bilim, bilimsel araştırma nedir? bilimsel araştırma konusu, araştırma ile ilgili bilgi toplama yolları, araştırmanın planlanması, araştırma sonuçlarının analizi ve dokümantasyonu ve atölye çalışmaları şeklinde 2 gün boyunca eğitimler verildi. Eğitim sonunda katılımcılar 3 grup halinde işbirliği odaklı proje hazırlayarak değerlendirecek. Panel şeklinde yapılan değerlendirmelerde katılımcıların projenin hazırlık ve değerlendirme aşamalarını uygulamalı olarak atölye çalışmalarında gerçekleştirmeleri sağlandı. Toplam 30 kişi, 3 grup halinde 2 gün boyunca eğitim aldı.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, öğretim elemanlarının akademik yönlerini güçlendirmeleri ve proje yazımı konusunda daha deneyimli hale gelmeleri için gerçekleştirilen eğitimin önemine vurgu yaparak, “Bilimin ilerlemesi, sürekli araştırma ve geliştirme ile mümkündür. Üniversitelerimiz de bilim yuvasıdır. Başta TÜBİTAK olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşta proje yazımı ile çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Daha donanımlı ve güçlü çalışmalara imza atabilmek için bilimsel altyapımızın da güçlü olması gerekir. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğretim elemanlarımıza yönelik altyapımızı güçlendirmek adına sürekli eğitimler vermekteyiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda da düzenlediğimiz ‘Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi’ ile bunu sağlamaktayız. Eğitimlerde öğretim elemanlarımız çeşitli gruplar halinde çalışmalar yapmışlardır. Belirlenen grup isimleri geçmişte ülkemiz bilim camiasında önemli başarılara imza atan isimler arasından seçildi. Nüzhet Toydemir Gökdoğan, Türkiye’nin ilk kadın astronomu ve ilk kadın dekanlığı görevlerini yürütmüştür.  Prof. Dr. Sırrı Erinç, Türkiye’de coğrafya biliminin gelişmesinde emeği geçen bilim insanlarımızı yetiştiren hocalarımız arasındadır. Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı, Türkiye’de bilim tarihi alanında ilk çalışmaları yapan bilim insanımızdır. Proje eğitimi Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sayın Asım Kadıoğlu koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Sayın Nurettin Yaylı, Prof. Dr. Sayın Faruk Aydın ve Prof. Dr. Sayın Birdoğan Baki tarafından verilmiştir. Üniversitemiz Kongre Merkezi’nde Proje Destek Ofisi tarafından gerçekleştirilecek eğitimin ileriki aşaması olarak proje sonuçlarının akademik yayına dönüşümü eğitimi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Eğitime katılan öğretim elemanlarımıza da aldıkları bilgilerin faydalı olmasını ve en kısa sürede öğrendikleri bu bilgileri, gerçekleştirecekleri projelerle taçlandırmalarını temenni ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.