Gümüşhane’nin Yağmurdere köyüne bağlı Taşköprü yaylasında bulunan ve yörede “Guguvaga” olarak bilinen mantar eşsiz lezzeti ve muhteşem görüntüsü ile ağızları sulandırıyor.
Taşköprü yaylasında bulunan Akgüller Turistik tesisleri tarafından zaman zaman müşterilerine ikram edilen mantarın sırrı ise otun ateşinde ve güveç içinde pişirilmesi.
Tesis sahiplerinden Mustafa Akgül, bölgede doğal olarak yetişen ve en büyüğü 15-20 santimetre çapında olan mantarın Temmuz ayı ortalarına kadar yetiştiğini söyledi.
Akgül, toprak kap içerisinde ki mantarın üzerine 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 50 gram Taşköprü yayla yağı, tuz ve iki dilim domatesle doldurularak odun ateşinde pişirildiğini belirterek, vatandaşlar tarafından oldukça beğenilen mantarın sık bulunmadığını da sözlerine ekledi.
Taşköprü yaylasında bulunan Akgüller Turistik tesisleri tarafından zaman zaman müşterilerine ikram edilen mantarın sırrı ise otun ateşinde ve güveç içinde pişirilmesi.
Tesis sahiplerinden Mustafa Akgül, bölgede doğal olarak yetişen ve en büyüğü 15-20 santimetre çapında olan mantarın Temmuz ayı ortalarına kadar yetiştiğini söyledi.
Akgül, toprak kap içerisinde ki mantarın üzerine 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 50 gram Taşköprü yayla yağı, tuz ve iki dilim domatesle doldurularak odun ateşinde pişirildiğini belirterek, vatandaşlar tarafından oldukça beğenilen mantarın sık bulunmadığını da sözlerine ekledi.