Gümüşhane Haberleri

GÜM-TEK Derneğinden Gümüşhane ziyareti

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensupları (GÜM-TEK) Derneği, Gümüşhane İl Temsilciliği koordinesinde Gümüşhane bürokrasisine ve belediyelere çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’a yeni atanması sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulunan heyet, derneğin amaçları ve faaliyet planlaması hakkında genel bilgilendirmelerde bulundu. 

Özellikle teknik bir dernek olmasının, nitelik açısından önemi üzerinde durulduğu ziyarette Gümüşhane’ye dair derneğin alanına giren konularda sorumluluktan kaçınmayacaklarını ifade eden dernek yönetimi bu konuda Gümüşhane için hizmete hazır olduklarını belirtti.

Heyetin ikinci durağı Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer oldu. Başkanlık binasında gerçekleşen ziyarette, Gümüşhane’nin kent planlaması ve şehircilik eksenindeki sorunlar üzerine fikir alış verişinde bulunuldu. 

Daha sonra Gümüşhane Üniversitesine geçen heyet burada Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeyrek ile görüştü. Gümüşhane merkezli teknik konular üzerinde yapılan değerlendirmelerde Rektör Zeyrek, teknik alanlarda yapılmış olan çalışmalardan bahsederek bu bağlamda Üniversitenin Gümüşhane için önemi üzerinde durdu. Ayrıca ortak çalışmaların yapılması konusunda da istişarelerin yapıldığı ziyarete dernek üyesi öğretim görevlisi hocalarda eşlik etti.

Heyet daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Elektrik-Elektronik Mühendisi Tarkan Tarık Kocagöz’ü makamında ziyaret etti. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette İl Müdürlüğünden İnşaat Mühendisi Serkan Öztürk’te katılım sağladı.

Ziyaretlerin ikinci gününü ilçelere ayıran GÜM-TEK Derneği heyeti, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ı makamlarında ziyaret etti. Yerel dinamiklerin vatandaşlar açısından önemi üzeri durulan ziyaretlerde Dernek Yönetimi bu bağlamda ilçe belediyelerine karşı da her türlü sorumluluğa hazır olduklarını ifade etti.

Daha sonra Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban’ı Ticaret Odasında ziyaret eden heyet, güncel konular üzerine istişarelerde bulundu.

İki günlük ziyaret kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Kürtün ve Köse İlçe Belediye Başkanlıklarına makamların müsait olamamasından dolayı uğrayamadıklarını ifade eden GÜM-TEK Gümüşhane İl Temsilcisi Mimar Emine Korkut Yüce, ziyaretlerinde gördükleri misafirperverlikten dolayı herkese teşekkür etti. 
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.