Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane heyeti Artvin’de kırsal turizmin iyi uygulama örneklerini inceledi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Sürdürülebilir Turizm Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen projeyle Gümüşhane heyeti Artvin’de kırsal turizmin iyi uygulama örneklerini yerinde inceledi.

Artabel Gölleri Tabiat Parkı Turizm Konsept Master Planı çerçevesinde paydaşlarla yapılan odak çalışma toplantıları sonucunda geliştirilen teknik destek projesi Torul Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütüldü.

DOKA tarafından “Sürdürülebilir Turizm Teknik Destek Programı” kapsamında desteklenen “Turizm ve Konaklama Hizmetleri için İyi Uygulama Örnekleri” projesi kapsamında “Uygulamalı Turizm Eğitimi” için Artvin’in Macahel bölgesine giden heyet kırsal turizmin iyi uygulama örnekleri yerinde inceledi.

Bölgede köy pansiyonculuğunda iyi uygulama örneği olan işletmelerin ziyaret edildiği ve sohbetlerle deneyim aktarımının gerçekleştirildiği programda Köy Pansiyonculuğu eğitimi Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim görevlileri Prof. Dr. S. Beyza Öztürk Sarıkaya, Doç. Dr. İsmail Çalık ve Doç. Dr. Savaş Eren tarafından verildi.

Genel olarak Gülaçar Köyü, Gümüştuğ Köyü, Cebeli Köyü, Albatraso Kadın Kooperatifi, Şiran Kadın Kooperatifi ve Gümüşhane Dağcılık Kulübünce katılım sağlanan programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli de eşlik etti.

Geceyi İremit Pansiyonda geçiren katılımcılar İremit Pansiyon, Dedaena Pansiyon ve Bumbulay Pansiyon’da incelemelerde bulundu. Heyete mihmandarlığı Efeler Köyü Muhtar Azası Nejdet Sarı, Artvin DOKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berna Kiriş Turna yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.