Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane İl Genel Meclisi araç alımını onayladı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz günlerde başlayan Haziran ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Av. Eşref Balki, başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda ilk olarak merkez Olukdere ile Torul Yeşilköy içme ve kullanma suyu memba tahsisi hakkındaki yazılar görüşülerek, Çevre-Sağlık, İmar -Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edildi.

Gündemde yer alan Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesinde görev almak üzere il genel meclis üyeleri arasından üye seçimi görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından Meclis Başkanı Av. Eşref Balki ile, Meclis Üyesi Kenan Çaklı, üye olarak seçildi.

Toplantıda son olarak İl Özel İdaresi makine parkında kullanılmak üzere borçlanma yoluyla araç alınması hakkındaki teklif yazı görüşülerek, Plan Bütçe komisyonuna sevk edildi. Hafta boyunca komisyonda görüşülen ilgili gündem maddesiyle ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, meclise bilgi verdi. 

Toplantıların son birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonun İl Özel İdaresi makine parkında kullanılmak üzere borçlanma yoluyla araç alınması hakkında hazırladıkları rapor görüşülerek, kabul edildi.

Toplantının ardından ilgili gündem maddesiyle ilgili açıklamada bulunan Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak ve İl özel İdare’nin operasyonel kapasitesini güçlendirmek amacıyla yeni araç alımını onayladıklarını söyledi.

Bu karar ile Gümüşhane'nin altyapı ve hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlandığını kaydeden Balki, “Gümüşhane İl Özel İdaresi'ne 60 milyon borçlanma ile çeşitli hizmet alanlarında kullanılmak üzere 2 adet greyder, 2 adet lastikli yükleyici, 1 adet kanal kazıcı, 1 adet mini paletli ekskavatör, 2 adet kar küreme aracı, 1 adet asfalt yama robotu olmak üzere toplamda 9 yeni araç satın alınacak. Alınacak yeni araçlarımızla, özellikle kırsal bölgelerdeki yol bakım ve onarım çalışmalarını hızlandırmayı, acil durumlarda daha etkin müdahalede bulunmayı hedefliyoruz. Bu alım, Gümüşhane halkına daha iyi hizmet sunmamıza olanak sağlayacak” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.