Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin bütçe maratonu başladı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları başladı. Ay boyunca devam edecek olan toplantının en önemli gündem maddesi ise İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı tahmini bütçe taslağı oldu.

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları başladı. Ay boyunca devam edecek olan toplantının en önemli gündem maddesi ise İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı tahmini bütçe taslağı oldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıların ilk gününde İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı bütçe taslağıyla ilgili gündem maddesi görüşüldü.

-İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı bütçe taslağı 53,2 milyon TL olarak teklif edildi
 

Geçtiğimiz yıla göre yüzde 28 oranında artan rakamla 53 milyon 213 bin 613 TL olarak teklif edilen bütçe taslağı, Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi. Yılın diğer aylarında ayın ilk 5 gününde gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantıları, bütçe görüşmeleri nedeniyle Kasım ayında ay boyunca devam ederek bütçe kesinleştirilecek.

Toplantıların bugünkü birleşiminde ise İl Özel İdaresi’nin Gümüşhane Teknoloji Geliştirme ve Girişim Hizmetleri A.Ş’ye yüzde 15 oranında ortak olunmasıyla ilgili teklif maddesi görüşüldü.

İl Özel İdaresi İŞGEM yönetimine yüzde 15’lik oranla ortak oldu

Harmancık köyünde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen 8 milyon avroluk Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) yönetimiyle ilgili kurulan şirkete ortaklıkla ilgili gündem maddesiyle ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, “Kuruluş aşamasında İl Özel İdaresi yüzde 45 ortaktı. İnşaat aşaması bittikten sonra yeni bir şirket kuruldu. Özel İdare bu şirkette yüzde 15, Gümüşhane Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği yüzde 45, Gümüşhane Belediyesi yüzde 20, Kelkit Belediyesi yüzde 5, Torul Belediyesi yüzde 5, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası da yüzde 5 olmak üzere hissedar olacaklar. Öngörülen sermaye de bir milyon TL” dedi. Akdoğan’ın bilgilendirmesinin ardından gündem maddesi mevcudun oy birliğiyle kabul edildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.