Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane Köyleri Şehirleşme Yolunda Hızla İlerliyor

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Vali Yardımcısı ve Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanı Cahit Karatepe, son yıllarda köylerde yapılan çalışmalarla köy yerleşim yerlerinin daha yaşanabilir ve modern hale geldiğini söyledi.

Gümüşhane Vali Yardımcısı ve Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanı Cahit Karatepe, son yıllarda köylerde yapılan çalışmalarla köy yerleşim yerlerinin daha yaşanabilir ve modern hale geldiğini söyledi.

Göreve başladığından beri merkez ilçeye bağlı 92 köyün 87’sini gezdiğini kaydeden Vali Yardımcısı Karatepe, Gümüşhane merkezine bağlı köylerin coğrafi olarak oldukça zor bölgeler olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri Sayın Valimiz tarafından bize verilen görevleri hakkaniyetle yerine getirme çabası, azmi ve gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Merkez ilçe köylerindeki sorun, sıkıntı ve problemlerin neler olduğu konusunda bir envanter çalışması yaptığını ifade eden Karatepe, görev süresi boyunca bu meselelerin çözümü noktasında çalışacaklarını söyledi. Birlik üyeleri ile birlikte yaptıkları köy ziyaretlerinde sorunları yerinde inceleyerek gördüklerini kaydeden Karatepe, “Köylerimizin yol, içme ve sulama suyu, kanalizasyon, altyapı, kamu ve köy tüzel kişiliğine ait binaların durumları ve bunlarla ilgili yapılmış ve yapılması gerekenler noktasında gerekli notlarımızı aldık.” diye konuştu.

Gümüşhane’nin coğrafi şartlarının merkez ilçe, Kürtün ve Torul ilçesini kapsayan Harşit havzası boyunca oldukça zor olduğunu belirten Karatepe, “Bu bölgemizin coğrafi yapısı Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizdeki havzadan oldukça farklı. Buranın coğrafi şartları zor. Bunun yanısıra köylerdeki yerleşim yerleri de birbirinden oldukça ayrık. Ayrıca bazı köylerimizin de çok sayıda yaylası var. Bu nedenlerle köylerimize ne kadar fazla yatırım yapsak ta sorun ve sıkıntıların çok kısa vadede çözüleceği mümkün görünmüyor. Ciddi miktarda yatırıma ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

Köy yollarının büyük çoğunluğunun asfalt olduğunu, içme suyu problemlerinin genel olarak giderildiğini, kanalizasyonların büyük çoğunluğunun yapıldığını ifade eden Karatepe, bazı köylerde ki ek su taleplerinin temel sebebinin su kullanım kültürünün farklı oluşmasından kaynaklandığını söyledi. Köylerde bazı vatandaşların içme suyu ile arazi suladıklarını bu nedenle de köyde yaşayanların susuzluk problemi ile başbaşa kaldıklarını dile getirdi.

İçme suyunun sulama suyu olarak kullanılmasına karşılık en iyi çözümün köylerde “saat” uygulamasına gidilmesi olduğunu belirten Karatepe, “Su saati uygulaması ile belli metreküp suyu bedava, ondan sonra ki kısmın fiyatlandırılması ile içme suyu tüketimi sağlıklı bir düzeye gelir.” diyerek görüşlerinin bildirdi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.