Gümüşhane’de kış günlerinin yoğun olarak tüketilen peynirli ve kıymalı pide vatandaşların damak tadı arasında yer alıyor.
Günümüzde özellikle halk arasında kara fırın veya taş fırın diye adlandırılan fırınlarda özel olarak yapılan kıymalı, peynirli pideler, fırın işletmecilerine de iş imkanı sağladığı gibi bir geleneğinde yaşatılmasına ön ayak oluyor.
İşletmecilerden Osman Nebioğlu, kıymalı, peynirli, pide yaptıklarını belirterek, özellikle kış mevsiminde kıymalı ve peynirli pidenin daha çok tüketildiğini, ailelerin de özellikle hafta sonları yoğun olarak peynirli ve kıymalı pide yaptırdıklarını söyledi.
Nebioğlu, “Vatandaş zaman zaman kasaptan kıymasını, manavdan içinin domatesini, biberini, soğanını alıyor, ya da bizim hazırladığımız malzemeden peynirlisini ve kıymalısını sipariş ederek fırında pişirtiyor. Fırınında sadece kıymalı değil, peynirli, sucuklu, mantarlı ve karışık pide de yapılıyor. Özellikle öğle saatlerinde pide yapımında yoğunluk artıyor. Öğrencilerin yoğun ilgisinin yanısıra mesainin dağılması ile birlikte, vatandaşlarımız öğle yemeği için evine gitmiyor ucuza mal olduğu için pide yaptırıyor ve yiyor.” diye konuştu.
Günümüzde özellikle halk arasında kara fırın veya taş fırın diye adlandırılan fırınlarda özel olarak yapılan kıymalı, peynirli pideler, fırın işletmecilerine de iş imkanı sağladığı gibi bir geleneğinde yaşatılmasına ön ayak oluyor.
İşletmecilerden Osman Nebioğlu, kıymalı, peynirli, pide yaptıklarını belirterek, özellikle kış mevsiminde kıymalı ve peynirli pidenin daha çok tüketildiğini, ailelerin de özellikle hafta sonları yoğun olarak peynirli ve kıymalı pide yaptırdıklarını söyledi.
Nebioğlu, “Vatandaş zaman zaman kasaptan kıymasını, manavdan içinin domatesini, biberini, soğanını alıyor, ya da bizim hazırladığımız malzemeden peynirlisini ve kıymalısını sipariş ederek fırında pişirtiyor. Fırınında sadece kıymalı değil, peynirli, sucuklu, mantarlı ve karışık pide de yapılıyor. Özellikle öğle saatlerinde pide yapımında yoğunluk artıyor. Öğrencilerin yoğun ilgisinin yanısıra mesainin dağılması ile birlikte, vatandaşlarımız öğle yemeği için evine gitmiyor ucuza mal olduğu için pide yaptırıyor ve yiyor.” diye konuştu.