Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’de 100.yıl coşkusu başladı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de Cumhuriyetin ilanının 100.yıldönümü kutlamaları başladı. 

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Vali Alper Tanrısever ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in çelenk sunmasıyla başlayan programda Azerbaycan Cumhuriyetinden gönderilen kutlama mesajı okundu.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından açılan sergi gezildi. Sergide Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet teşkilatının kullandığı silah, araç ve gereçler tanıtıldı. 

Sergi programının ardından kentin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Cumhuriyetin 100.yılı nedeniyle oluşturulan ormana ve İkisu köyündeki Şehit Baş Polis Olgun Gülay hatıra ormanına 100 fidan Vali Alper Tanrısever ve protokol üyeleri tarafından dikildi.

Kutlama programı kapsamında şehit ve gazi aileleri ziyaret edildi.

Programların ardından gazetecilere bir açıklama yapan Vali Alper Tanrısever, “Cumhuriyet Bayramı 100.yıl kutlamalarımıza bugün 13 itibariyle başladık. Şehit ailelerimiz, kurum amirlerimiz ve halkımızla beraber Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından 15 Temmuz Zafer Meydanında Cumhuriyetimizin 100.yılına ithafen Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımızın araç ve gereçlerinin tanıtıldığı, Cumhuriyetin geçmişten bugüne kadar nasıl bir gelişme kat ettiğini gösteren güzel bir sergimiz oldu. Devamında 100.yıla ithafen 100 fidanı toprakla buluşturarak devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak yer gök bayrak olsun diyerek tüm halkımızı 29 Ekim günü saat 10.30’da Yeni Şehir Stadyumumuza bekliyoruz. Bütün ev ve işyerlerinin Türk Bayraklarıyla donatılmasını talep ediyoruz. Hepimizin 100.yılı kutlu olsun” dedi.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.