Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’de bahara merhaba yürüyüşü

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhaneli dağcılar kış aylarında çığ riski nedeniyle ara verdikleri doğa yürüyüşlerine baharın yüzünü göstermesiyle birlikte yeniden başladı.

Gümüşhaneli dağcılar kış aylarında çığ riski nedeniyle ara verdikleri doğa yürüyüşlerine baharın yüzünü göstermesiyle birlikte yeniden başladı.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular kış mevsiminin ardından doğa yürüyüşlerine yeniden başladı. Kış mevsimini çığ riski nedeniyle kayak yaparak geçiren sporcular bahar mevsiminin ilk günlerinde doğa yürüyüşü yaptı.

Kent merkezinden yürüyüşe başlayan 14 sporcu tarihi Karakol köprüsünden başladıkları parkuru Kalederesi, Canca Kalesi ve Canca Yaylasını takiben Limon Deresi mevkiinde sonlandırdı.

Yaklaşık 17 kilometrelik parkuru 6,5 saatte tamamlayan sporcular kenti kuş bakışı izleyen Canca Kalesinden bol bol fotoğraf çekti. Bahar mevsimiyle birlikte topraktan başını çıkaran çiçeklerin arasından gerçekleştirilen etkinlikle yeni sezon başlamış oldu.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, kışın çığ riskine karşı daha çok kayak programlarına öncelik verdiklerini hatırlatarak, “Baharın gelişiyle birlikte yürüyüş programlarını tekrar başlattık. Bugün tarihi güzelliğimiz ve doğa harikası olan Canca Kalesi ve Canca Yaylasına Yürüyüş düzenledik. Sporcularımız yürüyüş sırasında topraktan ürkek bir şekilde başını çıkaran çiçeklerin arasından doğanın yeniden canlanışına güzel bir havada şahitlik etme fırsatı buldu” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.